Élet-Stílus

A Star Wars korábbi gyerekszínésze mentális egészségügyi központban lábadozik

Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Évek óta mentális problémákkal küzd.

Jake Lloyd játszotta a fiatal Anakin Skywalkert az 1999-es Star Wars I. rész – Baljós árnyak című sci-fiben. Ennek már huszonöt éve, az egykori gyerekszínész letért a hollywoodi pályáról, jelenleg pedig egy mentálhigiénés központban lábadozik, számolt be róla édesanyja.

Az Entertainment Weekly által szemlézett interjúban Lloyd anyja arról mesélt, fia körülbelül 10 hónapja van egy 18 hónapos kezelést biztosító mentálhigiénés rehabilitációs intézményben.

Lloyd 2023 márciusában hazafelé tartott a McDonald’s-ból, amikor volt egy teljes összeomlása.

Azt mondta, le akarja állítani az autót. És leállította az autót a három sáv közepén, mi pedig a középsőben voltunk. Rengeteg kiabálás és sikoltozás volt. A rendőrség odaért, és néhány kérdést tettek fel Jake-nek. Beszélt velük, de semmi értelme nem volt annak, amit mondott.

Az egykori színészt kórházba vitték, majd egy mentális rehabilitációs intézmény fekvőbeteg programjába került be.

Lloydnak már a középiskolában gondjai voltak, akkor bipoláris zavart állapítottak meg nála, majd paranoid skizofréniával diagnosztizálták. A főiskolát fél év után otthagyta, és Indianába költözött az anyjához. A mentális állapota miatt gyógyszereket szedett, de gyakorta letette azokat.

2015-ben rendőrségi ügybe keveredett, mikor Floridából Kanadába tartott, megyéken keresztül üldözték autóval a rendőrök.

Újabb csapást jelentett, mikor Lloyd húga, Madison teljesen váratlanul meghalt álmában, ami mély depresszióba taszította a korábbi gyerekszínészt.

Anyja elmondása szerint fia mostanság jól van, gyógyszereket szed, és még mindig szereti a Star Wars-filmeket.

Az emberek azt hiszik, hogy Jake utálja a Star Warst. Szereti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik