Élet-Stílus

Szikora Róbert: A nők különleges, furcsa képződmények

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A zenész az R-GO-gidákról mesélt.

Az R-GO zenekar évtizedek óta fennálló népszerűségéhez a zenészeken kívül a háttérben vokálozó és táncoló lányok, azaz a gidák is hozzájárultak. Szikora Róbert frontember éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a kiválasztásukra, amiről a Best legújabb számában beszélt. Jelenleg Gina és Flóra az R-GO-gidák, akik nyolcvan jelentkező között bizonyultak a legmegfelelőbbnek a szerepre.

Mindkét lány nagyon talpraesett és kreatív. Ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy hibáztam a válogatón. Az emberi tulajdonságaik ugyanolyan fontosak, mint sok egyéb más. Mielőtt kiválasztottuk őket, nemcsak az ének- és tánctudásukról kellett számot adniuk, hanem meg kellett oldaniuk az általunk kiszabott feladatokat is. Például kaptak ollót, tűt, cérnát, egy anyagdarabot, és rövid idő alatt fellépőruhát kellett varrniuk maguknak

– árulta el Szikora, akinek saját számítása szerint eddig negyven „gidája” volt. „Ebben benne vannak a hivatalosak és a kispadosok is. Igen, ilyen is van, hisz nem maradhat el előadás azért, mert, mondjuk, valamelyikük megfázott vagy eltörött a lába.”

Az pedig, hogy cserélődnek, teljesen természetes, hiszen az idő telik, szerelembe esnek, férjhez mennek, gyereket szülnek. Mindenkiről tudom, mi lett vele, nyomon követem a sorsukat.

Szikora a munkatársnők közötti cicaharcról azt mondta, bár Flóra és Gina jól kijönnek egymással, a negyvenegy év alatt ez nem mindig volt így a gidák esetében.

Ez egy munkahely, nem csirkeudvar, és nem lehet feszültség sem a zenészek, sem a lányok között. Volt már példa arra, hogy fel kellett emelnem a hangomat, hogy rend legyen

– fogalmazott az énekes.

Eddig mindössze egy gidának kellett kiadnom az útját. A nők különleges, furcsa képződmények, nehéz minden helyzetben megtalálni velük a közös hangot, de semmivel sem nehezebb, mint a művészlelkekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik