Élet-Stílus

Macron először reagált azokra a pletykákra, miszerint felesége férfiként született

CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL / AFP
CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL / AFP
A francia elnök szerint a kitaláció nagyban kihatott a magánéletükre.

Először szólalt meg nyilvánosan Emmanuel Macron francia elnök azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint a felesége, Brigitte Macron transznemű.

A francia first ladyvel kapcsolatban 2021 végén szélsőjobbos körökben kezdték terjeszteni a hírt, miszerint valójában férfiként született Jean-Michel Trogneux néven – ő a nő testvére –, később váltott nemet, és három gyerekét sem ő hordta ki. Brigitte Macron testvérével együtt rágalmazásért beperelte az ügyet kirobbantó két nőt, akik egy négyórás YouTube-videóban beszéltek arról, hogy a first lady transznemű. A két nőt 2023 februárjában pénzbírságra ítélték, fejenként 2000 eurót kellett fizetniük a rágalmazásért.

A francia elnök sem akkor, sem azóta nem kommentálta a vádakat, most azonban a nőnap alkalmából tartott beszédében szóba hozta a témát. Macron szerint a vádak

hamisak és kitaláltak,

úgy véli, hogy rendkívül károsak az ilyen kitalált forgatókönyvek, mert sokan elhiszik őket, ez pedig kihat a magánéletükre is. Szerinte a felesége ellen indított támadás a nőgyülölet megnyilvánulása, amellyel a nőknek nagyon gyakran szembe kell nézniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik