Élet-Stílus

Sebestyén Balázs áldást kért egy nepáli mestertől, hogy ne kapjanak több büntetést a Médiatanácstól

RTL
RTL
Legutóbb rasszista megjegyzések miatt indult eljárás a Balázsék című rádióműsor ellen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a héten kihirdette: a Rádió1-es Balázsék egy januári adásában az emberi méltóságot sértő módon tréfálkoztak a műsor vendége, Musimbe Dávid Dennis kárára, rasszista megjegyzéseket engedve meg vele szemben.

A kijelentések nem minősültek egyszerű élcelődésnek, a meghívott vendéget megszégyenítették azzal, hogy a bőrszíne miatt a rabszolgákkal kapcsolatos tréfák célpontjává tették. A műsorszám tehát a rasszizmust humorforrásnak tekintette, ez pedig nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletét megkövetelő alkotmányos értékekkel

– áll az NMHH közleményében. A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indított a médiaszolgáltatóval szemben.

A hírre az egyik műsorvezető, az éppen Nepálban tartózkodó Sebestyén Balázs is reagált a közösségi oldalán. Lapozós Instagram-posztjának szövegét így kezdte:

Kérlek Serab, áldj meg engem és a műsort, hogy ne büntessen meg bennünket többször az NMHH! 😊🙏🏻🥰 Itt már csak Te segíthetsz…🥰🙏🏻

A buddhista tanokat követő Sebestyén bejegyzése további részében leírta: „Serab Gyalcen rinpocse a kagyü vonal nagyra becsült, elismert lámája, Nepálban és Európában is elismert buddhista tanító. Több napon keresztül tart pudzsát Katmanduban, a Manang Kolostorban! Többször meglátogattuk reggelente. Hihetetlen energia élőben egy ilyet átélni. Serab rengeteg sztúpát épített Nepálban, Franciaországban, és 2008-ban Magyarországon, Becskén, a Gyémánt Út Buddhista Közösség elvonulási központjában, amit ő is avatott fel Láma Ole Nydahllal együtt. Végtelenül kedves volt.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik