Élet-Stílus

Katona Szandra elmondta, hogyan segíti a rendőrség munkáját műtárgyszakértőként

TV2
TV2
A Kincsvadászok műtárgykereskedője magánéletéről is mesélt egy interjúban.

Dr. Katona Szandra igazságügyi műtárgyszakértő és becsüst a Kincsvadászok műtárgykereskedőjeként ismerhette meg a szélesebb közönség. Szakmájában igazi szaktekintélynek számít, gyakran az állam is kirendeli igazságügyi műtárgyszakértőnek.

Bírósági eljárásokban, rendőrségi ügyek nyomozati szakaszában szokták kikérni a szakvéleményemet. Ha például betörés esetén eltulajdonítják az értékes ékszereket, és a rendőrség megtalálja az elkövetőnél, majd lefoglalja, akkor ezeket az ékszereket én szemlézem és értékbecslést is készítek

mondta el a Meglepetésnek a galériatulajdonos, és a régiségekhez való kötődéséről is mesélt a lapnak:

A felmenőim tehetősek voltak, de az államosítás során elkobozták a vagyonukat. Én már az ajkai lakótelepen nőttem fel, a nyolcvanas években már csak egy-két értékesebb tárgy emlékeztetett a lakásunkban arra, hogy a nagyapám egykor arisztokrata volt.

Elmondása szerint az anyai nagyanyjától örökölte a szépérzékét.

Férjével, Tálosi Tamással mindketten szeretik a régiségeket, és közös családi vállalkozásként vezetik a galériájukat: a feleség ad és vesz, Tálosi pedig a nemritkán két-háromszáz éves antik bútorokat újítja fel. A jogi diplomával rendelkező Katona megismerkedésük történetét is megosztotta a lappal.

16 éves voltam, amikor egy autóversenyen megismerkedtünk. Akkoriban Tomi raliversenyző volt, én pedig a pálya mellől figyeltem az eseményeket. Tomi 15 évvel idősebb, mint én, de megvárta, hogy elvégezzem az egyetemet. A diplomám után házasodtunk össze.

Kincsvadászokról elmondta, a műsornak nagy sikere van, az is előfordul, hogy már adás közben keresik vevők, hogy meg akarják vásárolni tőle azokat a dolgokat, amiket a tévéstúdióban vett meg. Azért is szereti a műsort, mert úgy érzi, kihalóban lévő szakmáját nagyobb közönség elé tárhatja, és megszerettetheti másokkal ezt a világot. „A mi feladatunk az értékmentés és az értékteremtés” – véli a kereskedő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik