Élet-Stílus

Vasvári Vivien levideózta, ahogy óceánjárójuk menekülteket ment a nyílt tengeren

RTL
RTL
Instagram-történetekben mutatta meg a teljes műveletet.

Vasvári Vivien és férje, Bodnár Zsigmond jelenleg a világ legnagyobb óceánjáróján hajóznak a Karib-tengeren. Az influenszer közösségi oldalán folyamatosan oszt meg tartalmakat az utazásról, a minap például Instagram-történeteiben dokumentálta, ahogyan kimentik az embereket egy a tengeren hánykolódó, menekültekkel teli ladikról.

A kapitány most mondta be: ott egy kis csónak, amin menekültek vannak

– kezdte bejelentkezését Vasvári, majd a férje átvette tőle a szót:

Kuba és Mexikó között vagyunk, több tíz kilométerre a partoktól. Nem tudom, hogy vettük őket észre! Lehet látni, hogy egy lepedő van a hajó árbócán, és legalább öten-hatan vannak rajta, ott integetnek. Ilyenkor az az eljárás, hogy kiküldünk egy biztonsági hajót, a legénység behozza őket, és a következő kikötőnél pedig a parti őrség intézkedik.

A videón azt is megmutatták, hogy az óceánjáró teljesen lelassult a mentés idejére. A következő történetben azt hallani, hogy a kapitány hangosbemondón keresztül tájékoztatta az utasokat a történésekről. Vasvári egy térképet is mutatott, amiről leolvasható: nagyjából 136 kilométerre voltak a mexikói parttól.

Most indult el a mentőosztag. Azért elég picikék innen, nagyon sokan vannak azon a hajón

– kommentálta a következő felvételt Vasvári Vivien. A házaspár azt is végignézte és rögzítette, ahogyan a menekültek elkezdenek átszállni az értük küldött mentőcsónakba.

Az utolsó vonatkozó Instagram-történetben az influenszer leírta: „Több napja voltak már a tengeren, most pedig el vannak zárva. Ahogy kikötünk, átadják őket a helyi hatóságnak.”

A menekültekről szóló sztorik továbbra is megtekinthetők Vasvári Vivien Instagram-profilján az ICON elnevezésű highlightok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik