Élet-Stílus

Törött lábbal egy villanyvezetékre akadva lógott egy órát a levegőben a szörnyű autóbalesetet túlélő idahói tini

A 19 éves Kennedy Littledike azt mondja, hogy a lába elvesztésével járó baleset azért történt, mert elérzékenyült a volán mögött.

Csodával határos módon élte túl egy pár évvel ezelőtti autóbalesetét egy idahói tinédzser, aki egy rossz manőver következtében a kocsija volánja mögül egy villanyvezetékre katapultált, ahol fennakadt a törött lábával. És végül több mint egy órát kellett a levegőben lógnia, mire segítséget kapott.

A Daily Mail által bemutatott 19 éves Kennedy Littledike még 2021. május 22-én ütközött az autójával, amikor a friss szakítása miatt a elérzékenyült a volán mögött.

Az akkor 16 éves tinédzser két barátjával a naplemente nézegetéséből tartott hazafelé, amikor sírni kezdett és letért az útról.

„Kicsit túlságosan is túlkorrigáltam, és letértem az útról a jobb oldalon. Nekimentem a villanyoszlopnak a kocsimmal, és elkezdtünk felborulni és gurulni’” – mondta Littledike.

„Nem volt bekötve a biztonsági övünk. És amikor felborultunk, én voltam az első, aki kiesett. De nem a földre érkeztem, hanem a törött lábamnál fogva lógtam a villanyvezetékben” – folytatta a lába elvesztésével végződő szörnyű baleset bemutatását.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kennedy Jean Littledike (@_kickitkenny_9) által megosztott bejegyzés

Littledike mellett a kocsiban utazó két barátja, Nakia Molina és Jacob Rasmussen is kirepült a felborult autóból. A balesetben mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Molina eszméletét vesztette, Rasmussen pedig erősen vérzett, amikor a szomszédok és a családtagok rájuk találtak.

A földön landoló két tinédzsernek több csigolyája és más csontja is eltörött, de azóta teljesen felépültek. A 9 méter magasságban húzódó villanyvezetéken landoló Littledike pedig azért nem halt bele a nyílt töréseibe, mert a vezeték elszorította a vérzését – így végső soron annak az mentette meg az életét, ahol landolt.

„A zuhanástól a karom tulajdonképpen leszakadt, a hátamon lógott a bőrömön, majd a combcsontom átcsattant a dróton, és az arcom előtt lógott” – mesélte a horrorisztikus részleteket.

Sokan kérdezik, hogy »Hogyhogy nem véreztél el?« Nos, a lábam fő artériáját elszorította a villanyvezeték, a karom fő artériája pedig tulajdonképpen kiégett, amikor áramütés ért

– mondta a 19 éves lány, majd azt is hozzátette, hogy közben annyira ömlött a vére, hogy majdnem belefulladt.

Végül 21 műtétre volt szüksége a törött combcsont, felkarcsont és kulcscsont, valamint a plexus brachialis – azaz a nyak alsó részétől a karokig húzódó idegpályák – súlyos sérülése miatt.

„Összesen öt amputációm volt, mert megpróbáltak minél többet megmenteni a végtagjaimból. Minél több lábad van a lábprotézishez, annál könnyebben tudsz járni’” – magyarázta a 19 éves lány, akinek sajnos nagyon sokat le kellett vágni a lábából.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kennedy Jean Littledike (@_kickitkenny_9) által megosztott bejegyzés

A baleset előtt a rendszeresen az öngyilkosság gondolatával viaskodó fiatal lány az amputációt úgy élte meg, mintha minden álma füstbe ment volna abban a pillanatban, de ez az érzés már ott, a kórházi ágyában fekve megváltozott.

„20 percen belül már nem volt semmi bajom. Szó szerint nevet adtam neki. Gobinak neveztem el a kölykömet, és egy még tánckoreográfiát is csináltam neki. Nem tudom, mi történt velem a kórházban, de egyszerűen olyan simán átmentem egy ilyen rossz mentális állapotból pozitívba” – mesélte a megvilágosító erejű pillanatról.

Kennedy Littledike a balesete óta kifejezetten népszerűvé vált a közösségi médiában azzal, hogy humorosan tálalva bemutatta a történetét. Az Instagramon 42 ezer, a TikTokon pedig 382 ezer követője van jelenleg.

A balesetem előtt sokat kellett küzdenem a mentális egészségemért Öngyilkos akartam lenni. Soha nem terveztem meg igazán a jövőmet, mert nem gondoltam, hogy lesz ilyen. Nem voltam boldog. De visszatekintve azt mondom: »Hű, de szánalmas voltál!« De most nézz rám. Teljesen más, nehezebb helyzetben vagyok, de sokkal boldogabb vagyok.

– zárta gondolatait a fiatal influenszer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik