Élet-Stílus

Steiner Kristóf Novák Katalin lemondásáról: Ideális esetben ez csak az első dominó

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
„Fókuszáljunk arra, hogy leromboljuk azt az illúziót, hogy a gyermekvédelem nevében ilyen mértékű gazságokat lehet elkövetni!”

Aznap, mikor Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki címről, Steiner Kristóf közzétett egy Facebook-bejegyzést, azzal a szöveggel, hogy

Van igazság (?)

Erről kérdezték a pénteki Reggeliben, ahová videóhíváson keresztül csatlakozott be.

Én abban hiszek, hogy az igazság maga létezik, és ezt soha nem szabad elfelejteni. Soha nem szabad lemondanunk róla vagy feladni a reményt, hogy az igazságosság létezik. Viszont ebben a pillanatban szerintem még nem beszélhetünk igazságról. Fontos és jó lépés volt, hogy Novák Katalin lemondott – nem lehetett volna másképp –, viszont ez ideális esetben egy első dominó, és ezután még sok-sok dominó fog eldőlni ahhoz, hogy valódi igazságosság legyen.

Úgy folytatta, ő elfogadhatatlannak tartja, hogy a leggyengébbeket, a gyerekeket használják fel hatalom megszerzése és megtartása céljából. Bízik benne, hogy kiderül majd, a volt köztársasági elnök miért adott kegyelmet K. Endrének, de neki úgy tűnik, „a választ igyekeznek eltussolni, még annyit is, amennyit esetleg tudhatnánk belőle”.

Sorra tűnnek el olyan interjúk, honlapok, dokumentumok, amik igazolnák azt, hogy a miniszterelnök úr családtagjainak valamifajta köze volt az intézményhez. Én nagyon hiszek abban, hogy az igazság előbb-utóbb felszínre tör, akkor is, hogy ha azt nagyon-nagyon próbálják elhallgatni előlünk.

Hozzátette: most nem ez a legfontosabb, hanem hogy kihozzuk a legjobbat abból, ami van.

Most fókuszáljunk arra, hogy hogyan hozhatunk létre Magyarországon valódi gyermekvédelmet! És fókuszáljunk arra, hogy leromboljuk azt az illúziót, hogy a gyermekvédelem nevében ilyen mértékű gazságokat lehet elkövetni!

Steinter Kristóf a beszélgetés végén elmondta, ő is támogatja a péntekre meghirdetett tüntetést, amin külföldön élő magyarként lélekben tud csak ott lenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik