Élet-Stílus

Szemétlerakókat kaptak rajta hősies falubeliek, és visszatartották őket a rendőrök kiérkezéséig

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Hősies angol falubelieket értek tetten két szemétlerakót, akik egy országúton dobáltak el nagy mennyiségű hulladékot. A férfiak, akik fényes nappal érkeztek fehér furgonokkal, a Warwickshire megyei Meriden közelében lévő Packington Estate-ben fekete szemeteszsákokat és csöveket dobáltak az útra, amikor a dühös járókelők észrevették őket.

Bár az elkövetők remélték, hogy észrevétlenek maradnak, nem tudtak elmenekülni, miután a feldühödött helyiek blokádot képeztek a járműveik körül, megakadályozva ezzel, hogy elmeneküljenek a helyszínről. A gyorsan gondolkodó lakosok ezután hívták a helyi rendőrséget, akik perceken belül megjelentek, és letartóztatták a férfiakat, akik hosszú idő óta nem látott mennyiségű hulladéktól akartak megszabadulni illegálisan. A két férfit őrizetbe vették, és felszólították őket, hogy pakolják vissza a járműveikbe a szemetet, majd a furgonjukat a környezetvédelmi törvény alapján lefoglalták, és a szemetelőkkel szemben eljárás indult.

Az ügy azért is kapott nagy nyilvánosságot, mert a legfrissebb adatok Angliát a tilosban szemetelők nemzeteként leplezték le, mivel 2023-ban több mint egymillió illegális hulladéklerakást regisztráltak. Az elmúlt hónapokban egyre nagyobb volt a felháborodás, miután Anglia legszebb szépségű helyeit elrontották a szemetelők, írja a Daily Mail.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik