Élet-Stílus

Vodkás borogatást javasoltak az orosz nőnek – azóta csak mankóval tud járni

Félrediagnosztizálták a 30 éves beteget.

Moszkvában egy 30 éves nő 9 hónapja csak mankóval tud közlekedni, miután egy rendelőintézetben téves diagnózist állították fel, majd félrekezelték.

A lenta.ru – egy Telegram-oldalra hivatkozva – azt írja, a nő két évvel ezelőtt lábsérüléssel felkeresett egy baleseti központot, ahol húzódást állapítottak meg az orvosok, és vodkás borogatás alkalmazását javasolták.

Mivel azonban a fájdalom hónapok után sem szűnt meg, az Alina nevű nő felkeresett egy magánklinikát, ahol közölték vele:

valójában szalagszakadása és bokatörése is volt, a helytelen kezelés következtében pedig már csontelhalás kezdődött a lábában.

Az újonnan felállított diagnózissal ismét a helyi baleseti központba ment, ahol elmondása szerint továbbra is vodkás borogatás alkalmazását javasolták.

Alina azóta három műtéten van túl, végtaghosszabbító készüléket kapott, ízületrögzítésen esett át. Most már több mint 9 hónapja mankóval közlekedik.

A bíróság 100 ezer rubel kártérítés megfizetésére kötelezte a baleseti központot, de Alina nem elégedett: teljes kártérítést akar, mondván, ha egyből helyesen diagnosztizálták volna, és megfelelő ellátásban részesül, nem veszítette volna el a munkáját, a pénzét, és ami a legfontosabb, az egészségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik