Élet-Stílus

Már a harmincas éveik előtt elkezdtek a nyugdíjukról gondoskodni, hogy meg tudjanak élni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
„Mire én odajutok, már magasabb lesz a nyugdíjkorhatár, a nyugdíj vásárlóereje pedig kevesebb lesz” – mondja egyik interjúalanyunk. Szinte közös volt minden megszólalóban, hogy nem, vagy egyáltalán nem bizakodóak az állami nyugdíjat illetően. A többség úgy gondolja, hogy nem lesz elég a megélhetésre az állami nyugdíj. Arról kérdeztük az utca emberét, hogy mit gondol, hány éves kortól kell elkezdeni tervezni a nyugdíjat és egyáltalán mit vár az állami nyugdíjrendszertől.

Ha Budapesten akarnál megélni a nyugdíjból, úgy, hogy az unokáknak is akarsz adni, akkor olyan három-négyszázezer forintos nyugdíj kellene most, de ez, mint tudjuk, nem az átlag.

Az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb felmérése szerint a magyarok 63 %-a gondolja, hogy nehezebb lesz az élete nyugdíjasként, mint a szüleinek volt. Talán ez után nem meglepő, hogy a lakosság egyre inkább keresi a nyugdíjkiegészítési lehetőségeket.

 

A nyugdíjcélú megtakarítás elősegíti a gondtalan időskor megteremtését

Az OTP Nyugdíjpénztár a hazai pénztári piac egyik legnagyobb és legrégibb szereplője, 264.800 pénztártag gyarapítja itt nyugdíjcélú megtakarításait. A nyugdíjpénztári megtakarítási forma legnagyobb előnye a többi hasonló konstrukcióhoz képest, hogy egyszerű, átlátható, és alacsony költséggel jár. A tagok nyugdíjcélú megtakarításaikat elsősorban saját, pénztártagi befizetésekkel vagy munkáltatói hozzájárulásokkal bővíthetik, ráadásul valamennyi befizetés után évi 20%-os, maximum 150 000 forint értékű adó-visszatérítést vehetnek igénybe a pénztártagok. A pénztárba akár online is beléphetnek az OTP Nyugdíjpénztár oldalán keresztül.

 

A videó az OTP Nyugdíjpénztár támogatásával készült.

Olvasói sztorik