Élet-Stílus

A Harcosok Klubjáról szóló tizenkilenc szavas esszéjére kiváló jegyet kapott a diák (ami ugyanolyan hosszú, mint ez a cím)

A tanárnak volt humorérzéke.

Egy diák az X-en osztotta meg, hogyan kapott kiváló osztályzatot egy esszéjére, miközben az mindössze 19 szóból állt – írja a LadBible.

Allison Garrett feladata az lett volna, hogy az 1999-es, Edward Norton és Brad Pitt főszereplésével készült kultikus filmről írjon egy kritikát, aminek a stílusa tükrözi a film hangulatát. A diák ült, gondolkozott, megszállta az ihlet, papírra vetette megoldását, majd beküldte a tömör esszét, remélve, hogy tanára is értékelni fogja az erőfeszítését. Mint azt a merész diák, Garrett elárulta, igen büszke magára, és egyáltalán nem sajnálja, hogy így tett, amihez valószínűleg hozzájárul, hogy a tanár 100 százalékosra pontozta szavait és ötöst adott neki, a következő rövid üzenetet mellékelve:

„Sokáig küzdöttem ezen a jegyen. Végül úgy döntöttem, hogy a megnevettetésem miatt kapsz egy jegyet, és azért, amiért ilyen releváns a kritikád az adott filmhez. Hadd figyelmeztesselek: NE próbálkozz ilyesmivel más professzorokkal; lehet, hogy nekik nincs humorérzékük.”

Na és hogy szól a csodaesszé?

A diák a film egyik legikonikusabb mondatát idézi, majd saját, velős gondolataival zárja a sorokat (ami cikkünk címével ellentétben magyar fordításban csak 14 szó, míg az egész cikk, címmel és idézetekkel együtt 228 szó, ami pont tizenkétszer több mint 19):

»A Klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról.«

 

Ennyi, ennyi az esszém.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik