Élet-Stílus

„Üss tovább, Apollo!” – Schwarzenegger és Stallone is Carl Weatherstől búcsúzik

Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Mindketten játszottak a 76 évesen elhunyt színész oldalán.

76 éves korában meghalt Carl Weathers, akit olyan filmekből ismerhettünk, mint a Rocky-sorozat vagy az 1987-ben készült Ragadozó. Karrierje későbbi szakaszában a fiatalabb közönség is jobban megismerhette, miután szerepelt A Mandalóri című Star Wars-sorozatban Pedro Pascal oldalán. Weatherst álmában érte a halál.

Elsők között búcsúzott tőle Arnold Schwarzenegger, akivel az említett sci-fit forgatták ’87-ben.

Carl Weathers mindig is legenda marad. Rendkívüli sportoló, fantasztikus színész és nagyszerű ember. Nélküle nem tudtuk volna megcsinálni a Ragadozót. És biztosan nem éreztük volna ilyen jól magunkat a forgatáson. Minden vele töltött perc – a forgatáson és azon kívül is – tiszta öröm volt. Az a fajta barát volt, aki arra ösztönöz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, csak azért, hogy lépést tudjunk tartani vele. Hiányozni fog, és gondolataim a családjával vannak.

Hasonló méltató szavakat írt Sylvester Stallone is, Weathers ugyanis az első négy Rocky-filmben Apollo Creed szerepét játszotta, aki többször is szembeszállt Stallone címszereplő bokszolójával a ringben.

„A mai nap hihetetlenül szomorú számomra. Annyira összetörtem, hogy el sem tudom mondani. Csak próbálom magam tartani, mert Carl Weathers olyan szerves része volt az életemnek, a sikereimnek. Mindenben, ami ezzel kapcsolatos, hihetetlen elismeréssel és dicsérettel adózom neki. Mert amikor belépett abba a szobába, és én először megláttam őt, valami nagyszerűt láttam. De akkor még nem tudtam, milyen nagyság lakozik benne valójában. Soha nem tudtam volna nélküle elérni azt, amit a Rockyval elértünk. Abszolút zseniális volt: a hangja, a mérete, a jelenléte, a sportos képességei, de ami a legfontosabb, a szíve és a lelke. Ez egy szörnyű veszteség.”

Stallone azzal zárta nyilatkozatát:

Varázslatos volt. Szerencsés voltam, hogy részese lehettem az életének. Apollo, üss tovább!

Kapcsolódó
Meghalt a Rocky legendás Apollo Creedje
Hetvenhat évet élt az egykori profi amerikafutball játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik