Élet-Stílus

Híres emberek impozáns orrai

KENA BETANCUR / AFP
KENA BETANCUR / AFP
Vannak olyan híres és ismert emberek, akik tehetségük és elért eredményeik mellett a tökéletlen vagy éppen a megszokottnál kicsit nagyobb méretű orrukkal is a figyelem középpontjába kerülnek.  Bár a plasztikai sebészet modern fejlesztéseinek köszönhetően az orr dudorának, orrhegyének vagy egyéb jellemzőjének módosítása ésszerű megoldás lehetne számukra, ám a történelmi szereplők vagy a művészvilág képviselő közül sokan döntöttek úgy – akár a lehetőségek hiánya miatt, akár csak makacsságból –, hogy inkább büszkén viselik egyedi testrészüket. Nézzük, kik ők!

Barbra Streisand

Az énekes-színésznő orrát sokan gúnyolták, pályája legelején sokszor megkapta a „tehetséges, de csúnya” megjegyzést. A színésznő szerint egy plasztikai műtét túl nagy kockázatot jelentett volna, ám nem elsősorban az életét féltette egy ilyen beavatkozástól, hanem attól tartott, hogy egy műtét a hangját megváltoztathatja. Egy orvos egyszer megállapította, hogy a művésznőnek orrsövényferdülése van, ez is hatással lehet a hangjára, és egy műtét vélhetően módosított volna azon.

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York színésznőjét rengetegen bántották az orra miatt, még a saját sorozatában is utalt arra, hogy egy beépített krumplit visel magán. Bár sokan vitatják, a hivatalos álláspont az, hogy nem feküdt kés alá, inkább kihasználta, hogy ilyen karakteres az arca. A Maxim magazinnál 1998-ban a legkevésbé vonzó nőnek nevezték. Sarah Jessica Parker ezt olvasva nagyon összetört, de a sikereivel csattanós választ adott a durva sértésre.

Owen Wilson

Egyedi ismertetőjegye a törött orra, de nem szívesen beszél arról, hogyan is érte baleset ezt a testrészét. Sokan tudni vélik, hogy az első törést a focipályán szenvedte el középiskolában, a második egy gimis verekedésnek köszönhető. Talán nem is lenne annyira foglalkoztatott színész Wilson, ha nem lenne ilyen görbe az orra.

Cyrano de Bergerac

Többnyire hatalmas méretű orra miatt gúnyolták. Bátorságáról, vakmerőségéről, tetteiről legendák születtek. A gascogne-i testőrcsapatban szolgált, előbb a champagne-i határvidéken a németek, majd pedig Arras ostrománál a spanyolok ellen harcolt.

Gérard Depardieu

14 évesen bokszolónak állt, védjegyévé vált görbe orra ebben az időszakban deformálódott, ám a színész sosem korrigáltatta azt. Bár korántsem volt mintadiák, a költészet mindig is vonzotta, így amikor 16 évesen egy ismerőse azt javasolta, próbáljon szerencsét Párizsban, kapott az alkalmon és a fények városába utazott, hogy kitanulja a mesterséget. Talán nem véletlen, hogy az 1990-ben készült Cyrano de Bergerac című francia film címszerepét is rábízták.

Nagyorrú Kati – magyar legenda a Vadnyugaton

Horony Mária Katalin nevéről itthon kevesen hallottak, igaz, Amerikában Big Nose Kate-ként, azaz Nagyorrú Kate-ként igen ismert. Az 1850-ben Pesten született, magyar származású prostituált évekig élt együtt a Vadnyugat egyik leghírhedtebb kalandorával, Doc Holliday-jel.

Az orr-rekordot egy török férfi tartja

A türkizföldi Mehmet egész életében közkedvelt figura volt, hiszen az orránál – amelyre kifejezetten büszke volt – csak a jókedve volt nagyobb. A férfi háromszor nyerte el a leghosszabb orrú élő embernek járó címet. A hivatalos Guinness-rekord szerint a férfi orra 8,8 centiméter hosszú az orrnyereg kezdetétől az orra hegyéig mérve. Mehmet Özyürek 75 évesen, 2023 májusában hunyt el.

 

Hirdetés

A Reventil orrspray-vel újra fellélegezhet!

 

Télen a megfázás, azaz a nátha gyakran nehezíti meg a mindennapokat. A kellemetlen tünetek enyhítésében segítségünkre lehet a vény nélkül kapható Reventil orrspray. A Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású eszköz: jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás és ízérzékelés zavarát. Egyedülálló összetevője egy gyulladáscsökkentő hatású molekula, az ectoin, amely enyhíti az orrnyálkahártya szárazságát, elősegíti annak regenerációját. A Reventil orrspray tartósítószer-mentes és gyermekek számára is alkalmazható.

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz. Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária Bt. támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik