Élet-Stílus

Majdnem megmérgezte magát az albérlő, hogy visszakapja a kaucióját

A költözést megelőző éjszakát a sürgősségin töltötte.

Egy brit nő annyira szerette volna visszakapni költözése előtt a kauciót, hogy majdnem megmérgezte magát, és a sürgősségin kötött ki – írja a Mirror.

Emma Welsh az 1000 fontos (körülbelül 450 ezer forint) kaucióját próbálta visszaszerezni, viszont nem akart plusz 200 fontot áldozni rá, hogy mások végezzék el a takarítást, így gumikesztyűt húzott, és maga állt neki a lakás kipucolásának. Minden annak rendje s módja szerint zajlott, már a jól elvégzett munka okozta elégedettségével egy sört is kiciccentett, hogy elbúcsúzzon a lakástól, ám ekkor füstszag csapta meg az orrát. A benne gyűlő rossz érzést tovább erősítette, mikor feltűnt neki, hogy a radiátor tisztításához használt vattapamacsok pedig élénk narancssárgára színeződtek. Az internet segítségét hívta, és hamar rájött, hogy a makacs foltok eltávolításához a fehérítőt ecettel keverte össze, ezek egyvelege pedig klórgázt képez, amelynek belélegzése akár halálhoz is vezethet. Az albérlő gyorsan felkapta a macskáját, kinyitotta az ablakot és segélyhívón keresztül kért segítséget, ahol azt mondták neki, azonnal menjen kórházba. „Eddigre már égett a torkom, úgyhogy örültem, hogy inkább a biztonságot választottam. A nő a telefonban nagyon kedves volt, de aggódott, mert a klórgáz elég veszélyes lehet” – mesélte Welsh.

A szerencsétlen eset este tizenegy óra környékén történt, a kórházba pedig éjfél körül érkezett meg, ahol kiderült, még hat óra választja el az orvos munkaidejének kezdetétől. Az éjszakába nyúló, hosszú várakozási idő távozásra szólította fel, de a toxikológus javaslatára végül megvárta a vizsgálatokat, melyeknek köszönhetően megállapították, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta a történteket.

A szag eltűnt, a lakás viszont teljesen átfagyott, de helyesen cselekedtem, amikor nyitva hagytam az erkélyajtót. A macskám is jól volt – ő az ágyon aludt, az ajtó zárva volt, amíg nem voltam otthon. Végül visszakaptam a kauciómat, kivéve egy kisebb levonást a macskaszőr maradványai miatt. Remélem, hogy ha ezt megosztom a szélesebb közönséggel, mások is tanulhatnak a hülyeségemből. Őszintén szólva nem is gondolná az ember, hogy két hétköznapi termék, amit a legtöbben gondolkodás nélkül használunk, ennyire veszélyes lehet

– zárta gondolatait a pórul járt, de végül majdnem teljesen épp bőrrel elköltöző albérlő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik