Élet-Stílus

Holtan, szájkosárral találtak egy amerikai XL bully-t, miután ledobták egy hídról Sheffieldben

A kutya napokig szenvedhetett. A jövő héttől betiltják az amerikai nagyméretű bullokat Nagy-Britanniában.

Holtan találtak egy amerikai XL bully fajtájú kutyát Angliában, Sheffield Beighton nevű részén. A kutya tetemét az A57-es híd alatt fedezték fel január 22-én, Kristy Ludlam felügyelő szerint még élt, amikor ledobták a felüljáróról – írja a Metro.

Az állaton szájkosár is volt, tehát nem valószínű, hogy megharapott valakit. Megállapították, hogy az állat nem régóta halt meg, tehát napokig szenvedhetett. A rendőrség szerint ez jelzi azt is, hogy szándékosan dobták le a kutyát, valamint az is, hogy a hídon lévő korlátot nehezen tudta volna átugrani a kutya.

A hatóság mindenesetre azt kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik bármilyen információval tudnak szolgálni az esetről vagy a kutyáról, de vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit is.

A felügyelő azt mondta, a kutyát korábban mikrochippel látták el, de legutóbbi tulajdonosa nem regisztráltatta, így ezért is vizsgálat folyik.

Az utóbbi években tucatnál is több halálesetet okoztak az amerikai XL bully kutyák Nagy-Britanniában, ezért a kormány betiltotta a kutyafajtát, az új szabályozás február 1-jén lép életbe. A gazda amnesztiát kaphat, amennyiben elmúlt 16 éves, regisztrálta az XL bully kutyáját, és megfeleltette minden elvárásának. A szájkosár és a póráz kötelező lesz, ezen kívül csak akkor maradhat az állat, ha ivartalanítva van és kötelező lesz a mikrochip is. A szakértők többsége, az általunk megkérdezett etológushoz hasonlóan, nem feltétlenül a kutyákat büntetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik