Élet-Stílus

Gyöngyvirággal akarta megmérgeni a férjét egy amerikai katolikus iskola tanára, mituán viszonya lett

Pillanatok alatt felbolydult az amerikai Missouri államban fekvő kisváros, Jefferson City életét, melynek lakói joggal érezhették úgy, hogy egy szappanoperába csöppentek. A helyi iskolában tanító 37 éves Sarah Scheffert ugyanis őrizetbe vette a helyi rendőrség, mert azzal vádolják, hogy megpróbálta megmérgezni a férjét.

Az Unilad írása szerint a nő már jó ideje minden reggel smoothie-t készített a férjének, aki azonban az utóbbi időben nem érezte jól magát a turmixtól. Felvetődött benne, hogy talán a felesége babrált valamit a konyhában, ezért titokban kamerát szerelt fel a konyhába. Ennek felvételén látta, hogy a nő apró gyökérdarabokat adagol a smoothie-ba egy gyöngyvirág feliratú zacskóból, ami korábban az asztalon hevert. Bár a gyöngyvirágot külsőleg széleskörben használják izületi bántalmak kezelésére, minden részének fogyasztás rendkívül mérgező: rendszertelen és lassú pulzust, hasi fájdalmat és hasmenést okoz, és már közepes mennyiség elfogyasztása is halálos lehet.

A férj értesítette a rendőrséget, ami után nem sokkal a nőt le is tartóztatták. Sarah Scheffer a helyi katolikus iskolában tanított részmunkaidőben, a letartóztatás hírére azonban nevét és fényképét is azonnal eltávolították az intézmény honlapjáról. Kihallgatása során a nő beismerte, hogy olyan anyagot tett a férje ételébe, ami akár halálhoz is vezethet.

A nő múlt pénteken jelent meg először a bíróság előtt, ahol viszont ártatlannak vallotta magát. Ennek ellenére letartóztatásban maradt, mert az ügyészség szerint fennáll a veszélye annak, hogy elmenekül az igazságszolgaáltatás elől. A nő ugyanis beismerte, hogy egy ideje viszonya van egy pakisztáni férfival, az internetes keresési előzményei között pedig feltárták, hogy nem egyszer rákeresett Pakisztánba tartó járatokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik