Élet-Stílus

Mindig a férfinak kell állnia a számlát az első randin?

Több mint hatmillió megtekintésnél jár már a TikTok-on egy videó, melyen egy férfi egy rosszul sikerült Tinder-randiját dokumentálta. Bár nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nem megrendezett volt az egész, arra feltétlenül jó volt, hogy felkorbácsolja az indulatokat és parázs vitákat robbantson ki a kommentmezőben.

A videót készítő férfi „bűne” az volt, hogy étterembe hívta kiszemeltjét, az este végén azonban megkérte a nőt, hogy felezzék el a számlát. A videó alapján a nő ebbe bele is ment, de nagyon nem tetszett neki a húzás. Miután indulatosan elrakta a kártyáját, a férfinak szegezte a kérdést, hogy miért feleznek. „Hát, ez az első randink” – hangzik a felelet a férfi szájából, de a nő ezt nem fogadja el, azzal vág vissza, hogy a férfi hívta el és az ő ötlete volt az étterem.

A hangulat hazafelé az autóban is fagyos maradt (ezt is rögzítette a férfi, ami egyrészt megkérdőjelezi a helyzet valódiságát, másrészt felveti a kérdést, hogy etikus-e ilyet csinálni), a nő újra megkérdezi, hogy miért kellett elfelezniük a számlát. A férfi ezúttal úgy érvel, hogy a partnere rendelt előétlet, amiből ő nem is evett, nem érzi úgy, hogy azért például neki fizetnie kellett volna. A nő erre ismételten azzal vág vissza, hogy a férfi hívta el őt, majd miután hazaérnek, kiszálll az autóból és becsapja az ajtót.

@thewaterboy

I dont even know her and she wanted to split the bill??? After SHE ordered an appetizer that i didnt want!! THIS is what its like dating in MIAMI smh. I gotta move somewhere else, these girls are ENTITLED.

♬ original sound - Water Boy

A kommentmezőben aztán kitört a vita az örök dilemmáról, miszerint kötelező-e mindig a férfinak fizetni, még a mai, egyenlőségre törekedő világban is. Elvétve találni ugyanakkor olyan véleményt, ami a férfi igazát szolgálná, aki sokak szerint igazán megalázó helyzetbe hozta a partnerét. Sokan egyetértenek a nővel abban, hogy a férfi ötlete volt az étterem, ő hívta el, természetes, hogy fizetni is neki kellene. Egy másik vélemény szerint számlát felezni csak a barátok szoktak, egy randi az randi. Megint mások szerint épp, hogy az első randin nem opció a számla felezése, amikor már jobban ismerik egymást a felek akkor esetleg el lehet gondolkodni ilyen lehetőségen is, de nem előbb.

Ti mit gondoltok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik