Élet-Stílus

Gyengédséggel a szomorúság ellen

Milka
Milka
A közhiedelem szerint idén január 15-re esik a Blue Monday, vagyis az év legszomorúbb napja, de egy kis gyengédséggel szebbé tehetjük ezt a napot is.

Blue Monday – Kék hétfő

Dr. Cliff Arnall brit pszichológus szerint sok tétel – a borús időjárás, a napfény hiánya, az újévi fogadalmak nehezünkre eső betartása, az alacsony motivációs szint és a kényszer, hogy valamit csinálni kéne, hogy jobb legyen ez az év mint a korábbi – együttesen adják össze azt a rossz közérzetet, ami január harmadik hetében, hétfőn csúcsosodik ki. Nem meglepő, hogy miért is pont hétfőn – hisz ez a nap mindig a hét legrosszabb napjának számított.

Egy falat gyengédséggel a szomorúság ellen

A gyengédség az empátia, a szeretet és a törődés kifejeződése, amelynek fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban és a pszichés egészségünk megőrzésében. A gyengédség azt jelenti, hogy törődünk mások érzelmeivel és értékeljük azokat. Tiszteletben tartjuk mások határait és szükségleteit, ahogy a magunkét is. Egy nehéz munkanap után sokat segíthet egy-egy kedves szó, egy gyengéd ölelés, házikedvenceink simogatása, kis meglepetés a szeretteinknek vagy akár magunknak is.

Az extrém önsanyargatás nem feltétlenül tesz jót ebben az időszakban. Alkalom adtán megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést. Tegye fel a kezét, akit nem tesz boldoggá egy finom kocka csokoládé egy hosszú munkanap végén?

A szívnek és az agynak is jót tesz

Az Európai Kardiológiai Társaság folyóiratában 2020-ban megjelent tanulmány szerint a mértékletes csokoládéfogyasztás csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. A csokoládé a szív számára egészséges tápanyagokat tartalmaz, köztük flavonoidokat, polifenolokat, az izmokat relaxáló metilxantinokat, a hasznos telített zsírsavat, a sztearinsavat, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van, és növelik a jó koleszterin – HDL-szintjét. A csokoládéban található speciális antioxidánsoknak köszönhetően kitágulnak az agyi erek, így több oxigén és vér jut el a fontos agyi területekre, így véve fel a harcot a fáradtsággal. Emellett a csokoládé fogyasztása csökkenti a stresszt és jó hatással van a közérzetre is.

Oszd meg a gyengédséget!

A Milka hisz a gyengédség erejében, és hogy egy kis gyengédség bearanyozhatja a legborúsabb napokat is. Kommunikációs kampányában gyengéd üzenetekkel inspirál a gyengédség megosztására. Emellett a limitált kiadású 100 grammos Milka csokoládé és a 350 grammos Milka mogyorókrém csomagolásán lévőkis borítékra írva most bárki megoszthatja saját gyengéd üzeneteit is szeretteivel. A Milka social media nyereményjátékban pedig egyetlen gyengéd üzenet megosztásával Milka termék ajándékcsomagot lehet nyerni január 15. és március 10. között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik