Élet-Stílus

Rendkívül szokatlan körülmény hozott fordulatot a matekanár ügyében, akit azzal vádolnak, hogy lefeküdt kiskorú tanítványával

Nem szokványos ügy hozott némi túlzással példa nélküli fordulatot egy sydneyi bíróságon a napokban, amikor az eljárás során a bírónő felmentette az esküdtszéket.

A felmentés ebben az esetben nem azt jelenti, hogy valamilyen vádat ejtettek volna, az esküdteket természetesen nem vádolták semmilyen bűncselekménnyel. Ahogy a Guardian írja a bírónő arra a következtetésre jutott az ügyben, hogy a vádlott a meglévő körülmények között „nem részesülhet tisztességes eljárásban”, ezért megköszönte az érintettek munkáját. Konkrétumot nem közöltek, csupán annyit, hogy a bírónő, Sophia Beckett szerint a védőügyvéd egészségi állapotával kapcsolatos részletek kerültek napvilágra, amik veszélyeztetik az eljárás tisztaságát. A lap megjegyzi, az eddigi tárgyalások során az ügyvéd több alkalommal sem volt jól, ez pedig döntően befolyásolta, hogy milyen minőségben tudta képviselni ügyfelét.

Bár nem túl elterjedt gyakorlat, hogy az esküdteket mentik fel, Beckett bírónő szinte már rutinosnak számít ebben, négy és fél éve van a pályán, és már a harmadik esküdtszéket oszlatja fel.

A konkrét ügyben egy matematikatanárt vádolnak azzal, hogy korábban több alkalommal is lefeküdt egy kiskorú tanulóval a nyolcvanas években, amikor abban a sydneyi elit iskolában tanított, ahova a lány is járt. A vádbeszéd szerint a tanár a megismerkedésüktől kezdve szexuális vonzalmat táplált a sértett iránt, és már nagyon korán molesztálni kezdte. Mindez 1984-ben történt, amikor a tanuló 17 éves volt. A vád szerint körülbelül tíz alkalommal kerültek szexuális kapcsolatba, a tanár ugyanakkor állítja, mindez már 1985-ben volt, amikor tehát a lány már nagykorú volt. Az egykori diáklány akkori barátja viszont azt vallotta, hogy 1984-ben szakított vele a lány, mert megismerkedett egy idősebb férfival. A tanár tagadja az ellene felhozott vádakat, jelen körülmények között nehéz megmondnai, mikor hoznak ítéletet az ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik