Élet-Stílus

Olyan jól sikerült a szilvesztere egy brazil fiatalnak, hogy négy nappal később vette csak észre, hogy fejbe lőtték

Örökké emlékezni fog a tavalyi szilveszterre az a 21 éves brazil egyetemista, aki majdnem végzetes sérülést szenvedett az események forgatagában. Ám ő ebből az ég világon semmit nem vett észre – számolt be az Indy100 Mateus Facio történetéről, ami csak most kapott nagyobb nyilvánosságot.

Az lap szerint a férfi a barátaival ment bulizni a tavalyi év utolsó napján. A nap során aztán támadt némi atrocitás, a kavalkádban Facio úgy érezte, valaki fejbe dobta egy kővel. Nagy jelentőséget ugyanakkor nem tulajdonított neki, folytatta a mulatozást, nemcsak akkor este, de a következő négy napban folyamatosan. Barátaival strandra és bulikba járt, és még egy nagyobb utazást is bevállalt, de szépen lassan felfedezte, hogy nincs minden rendben, karja ugyanis minden előzmény nélkül görcsölni kezdett. Végül január 4-én ment kórházba, ahol rémisztő diagnózissal kellett szembesülnie:

A vizsgálatok kimutatták, hogy a kargörcsöket egy lövedékdarab okozza, ami az agyába fúródott.

„A golyó egy része behatolt az agyába, ami nyomást okozott azon a területen, és ez vezetett a karja önkéntelen mozgásához”– részletezte az esetet Flavio Falcometa idegsebész, aki a vizsgálatok után megoperálta Faciót. A szakember szerint óriási szerencséje volt a fiatalnak, ha néhány milliméterrel arréb landol a lövedék, annak sokkal súlyosabb következményei lettek volna, Facio karja vagy akár az egész oldala lebénulhatott volna. Ennek tükrében a műtét sem volt kockázatmentes, de minden a lehető legjobban sikerült, az orvos szerint így a férfi 20-30 nap múlva ott folytathatja majd az életét, ahol abbahagyta.

Facio később úgy emlékezett vissza, strandon voltak a végzetes pillanatban, de teljesen biztos volt benne, hogy egy kővel dobták fejbe, és arról is beszélt, hogy a zuhany alatt ő is észlelte, hogy vérzik a feje, de nem gondolta, hogy nagy baj lehet. „A vérzés elállt, lezuhanyoztam, aztán elmentem bulizni”– foglalta össze élete legdrámaibb szilveszterének kezdetét.

A rendőrség azóta nyomozást indított a lövöldözés miatt, a lap szerint a hatóságok már elemezték a lövedékdarabot, amit Facio koponyájából távolítottak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik