Élet-Stílus

Balesethez hívták ki a tűzoltót, a tetoválásáról jött rá, hogy a lánya az áldozat

Illusztráció, Getty Images
Illusztráció, Getty Images
„Abban a pillanatban én voltam a világ legmagányosabb embere.”

Pénteken a két 21 éves fiatalt, Jago Clarke-ot és Emma Price-t tíz-tíz év börtönre ítélték, miután még tanulóvezetőként versenyzés közben balesetet okoztak, aminek következtében meghalt az akkor 21 éves, camrose-i Ella Smith. A két elkövető bűnösnek vallotta magát a per során – írta a BBC.

Amikor a baleset történt, 2021. június 13-án, a mentők mellett tűzoltókat is hívtak a helyszínre, köztük volt az áldozat apja, Adrian Smith, aki a lábán találhatót tetoválásáról ismerte fel a lányát, mikor kiszedték az egyik autóból.

Ahogy néztem vissza, éppen egy lepedőt raktak Ellára… Abban a pillanatban én voltam a világ legmagányosabb embere. Tudtam, hogy a legidősebb lányom meghalt

– idézte vissza az apa a bíróságon. Ella édesanyja, Maria Smith szeretetteljesnek, gondoskodónak és megfontoltnak jellemezte lányát, majd a vádlottak felé fordult:

Mi öten egy család voltunk. Most négyen vagyunk egy család, miattatok, Jago Clarke és Emma Price.

Az anya 22 éven át dolgozott a withbush-i kórházban, de a tragédia véget vetett az egészségügyi karrierjének.

Ha szirénákat hallok, megborzongok

– tette hozzá Maria Smith, aki szerint a családot mentálisan és anyagilag is megviselte a baleset.

Paul Thomas bíró az eset ismertetésekor arról beszélt, Clarke és Price egymást előzgetve versenyzett, előbbi Ella Smith Ford Káját vezette, utóbbi egy Citroent, volt, mikor a 110 km/ órás sebességet is elérték. A strandról indultak hazafelé, mikor Clarke egy kanyart elnézett és nekiment egy szemben érkező Seatba. Price autója fizikailag nem volt érintett az ütközésben, de az ügyészek szerint a kialakult helyzetért ő ugyanannyira felelős.

A vétlen kocsi utasa, Daisy Buck súlyosan megsérült, és meg kellett műteni. A baleset óta poszttraumás stressz zavara (PTSD) van, a tanulmányait is el kellett halasztania az élettársával egyetemben.

Clarke a bíróságon elmondta, hogy nem emlékszik semmire a balesetből, mert agyvérzést kapott, a tüdeje összeomlott, két napig kómában volt.

Ella Smithnek mindene megvolt ahhoz, hogy éljen, még csak 21 éves volt, élete tele volt ígérettel és szeretettel. Az elvesztése pótolhatatlan

– mondta Thomas az ítélethozatalkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik