Élet-Stílus

A gázai tűzszünetért tüntetett az Emmy vörös szőnyegén Khalid Abdalla, A korona színésze

Frederic J. Brown / AFP
Frederic J. Brown / AFP
A brit színész december óta minden nyilvános eseményen kifejezi álláspontját a háborúról.

Khalid Abdalla alakította Dodi Fayedet a múlt év végén végéhez érő A korona utolsó két évadában, így az összes jelentősebb díjátadóra meghívást kapott. Ezeket az alkalmakat a brit színész arra használja, hogy hangot adjon az Izrael–Hamász-háborúval kapcsolatos álláspontjának. A hétfői Emmy-gálán tetőtől talpig fekete ruhában lépett a fotósok elé, bal tenyerén pedig az volt olvasható, hogy „Soha többé”.

Abdalla a Twitterre is posztolt a díjátadó ideje alatt, bejegyzését Martin Luther King civiljogi aktivista egyik idézetével kezdte.

»Az életünk abban a pillanatban kezd el véget érni, amikor szótlanok maradunk azon dolgokról, amik igazán számítanak.« Gyászoljátok a halottakat és harcoljatok az élőkért! A betlehemi galamb az igazság jelképe mindenütt, a Nemzetközi Bíróság értelmezése szerint is. Mert minden élet szent.

Abdalla tavaly év vége óta tüntet az azonnali tűzszünetért: a hétvégi Critics Choice díjátadón a Nemzetközi Bíróság rövidítését írta a kezére, kitűzőjén pedig az igazságszolgáltatás szimbóluma, a mérleg volt látható. A múlt heti Golden Globe-on fehér szalagot viselt a karján, ezzel szolidaritást vállalva a háború áldozataival. Ekkor egy a reményt szimbolizáló fehér galambos kitűzőt viselt. Decemberben A korona záróbuliján a kezén ezek a feliratok voltak: „Állandó tűzszünetet”, „Adjátok vissza a túszokat” és „Vessetek véget a megszállásnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik