Élet-Stílus

Halottá nyilvánították, és még hamvakat is küldtek a családjának – három hónappal később mégis élve került elő

Természetesen mindenre van logikus magyarázat.

Egészen bizarr dolog történt egy amerikai fiatalemberrel, akit a hatóságok ősszel halottá nyilvánítottak, és még a hamvakat is elküldték a családjának, majd kiderült róla, hogy valójában mégsem halt meg – írja a LADbible.

Az oregoni Tyler Chase halálát még szeptember 11-én állapították meg a hatóságok, miután egy kábítószer-túladagolásban elhunyt másik férfi zsebében megtalálták a tárcáját, benne az irataival.

Azonban a szintén kábítószer-függőséggel küzdő 23 éves fiatalember – aki korábban minden kapcsolatát megszakította a családjával, és egy ideig az utcán is élt – ekkor már hónapok óta egy elvonón vesz részt, ahol egy másik függő lenyúlhatta tőle a tárcáját.

Míg ő az elvonón volt, a családja nemcsak szomorú hírt kapott a haláláról, hanem még a hamvakat is küldtek nekik egy urnában – hogy végül egy váratlan csavarral kiderüljön, valójában nem is az ő halt meg.

Chase csak októberben jött rá, hogy mekkora hibát követtek el a hatóságok, amikor nem tudta igénybe venni az élelmiszertámogatást, amit az állam biztosított számára, ezért felkereste az illetékes hivatalt.

Azt kérdezték: »Láthatnánk a jogosítványát?« Így hát odaadtam nekik. Aztán ugyanolyan zavartan néztek rám, mint én, és azt mondták: »Itt az áll, hogy maga halott«

– mesélte a fiatalember egy helyi televíziónak.

Az igazolványa felmutatása után gyorsan rá is jöttek, hogy történhetett az egész. A válasz pedig jóval egyszerűbb volt, mint elsőre gondolhatnánk: a szeptember 11-én azonosított holtestre azért hitték azt, hogy Chase, mert a zsebében volt a férfi pénztárcája, benne az ideiglenes jogosítványával, amin nem szerepelt a fényképe.

Így a Multnomah megyei halottkémi hivatal Tyler Chase-ként azonosította a férfit, majd értesítette a családját a haláláról, és az október elsejei hamvasztás után még az idegen férfi maradványait is elküldték nekik. A hatóságok feltételezése szerint a másik férfi is függő volt, aki az elvonón meglovasította Chase pénztárcáját.

Szóval találtak egy papír alapú igazolványt rólam, amin minden adat el volt mosódva, és azt mondták rá, hogy  »ez Tyler John Chase«. Aztán a protokoll szerint értesítették a családomat

– folytatta a véletlenül halottá nyilvánított férfi.

A családját természetesen nagyon megviselte a dolog. „Annyira nehéz elhinni, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Egyszerűen semmi értelme nincs” – nyilatkozta a férfi egyik unokatestvére, Latasha Rosales.

A megye szóvivője pedig azzal reagált a malőrre: mélységesen sajnálják, hogy a holttest beazonosítása során ilyen súlyos hibát követtek el, és azóta a protokollon is változtattak.

Az esetből tanulva ugyanis ezentúl ujjlenyomatot is fognak venni azoktól a holttestektől, akiknél ideiglenes okmányokat találnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik