Élet-Stílus

Tóth Gabi: Ha másfajta értékrendet vallok meg, most a nők védőszentjeként tartanának számon

tv2
tv2
Interjúban beszélt a válásáról, bizonyos rétegek felé intézett támadásáról, kereszténységről és Puzsér Róbertről is.

A Mandiner Karakter című műsorában adott interjút Tóth Gabi, aki Krausz Gábortól való válása után beszélt a szakításról, politikai nézeteiről, valamint sokadjára arról is, hogy szerinte karaktergyilkosság áldozata lett. A többször könnyek közt nyilatkozó énekesnő azzal kezdi a beszélgetést, hogy milyen volt számára 2023.

A dalom címe jutott eszembe, az Átkozott nyár: valahol átkozott volt, közben életem egyik legszebb éve is.

Arról, hogy mikor érezte először házassága válságát, így beszélt:

„Tulajdonképpen már a legelején. Hirtelen jött minden: hirtelen jött Hannaróza, még ismerkedő fázisban voltunk Gáborral. Nyilván mikor megfogant, jött a házasság, ami azért is, mert a gyerek miatt kössük össze az életünket. Az elejétől voltak súrlódások, értékbeli különbségek. Két különböző világ vagyunk: én művészlélek, ő sokkal racionálisabb. Ez jó is lehet, de nagyon más szinteken éltük meg az érzelmi dolgainkat.”

Azt mondja, mikor hivatalosan kommunikálták Krausszal a szakításukat, az énekesnőnek borzasztó volt olvasnia a pletykákat, hiszen „nem tudták az emberek, milyen mérhetetlen harcokat” végeztek a séffel kapcsolatuk megmentéséért.

Szóba került a kormány által üzemeltetett csalad.hu oldalon korábban vezetett blogja is. Erről azt mondja:

Nagyon a szépet mutattam, akár a blogban, ami nem egy hazug világ volt, hanem vágyott világ.

Hozzáteszi, testvérétől, Tóth Verától kapott fontos mondatokat: „A testvérem mondta, hogy »Gabi, te sose állítottad, hogy szent, megtért asszony lennél, te megvallottad a hitedet, és beszéltél arról, milyen a kapcsolódásod.«. Nagy családra vágytam, hogy olyan asszony legyek, aki hazavárja a férjét, megteremtse az otthon melegét. Most is erre vágyom” – mesél az interjúban.

Krausszal való szakításukkor kitettek egy erről szóló közleményt, szerinte ott elindult egy olyan médiabotrány, amibe nem volt beleszólása.

Tudtam, hogy nagyot fog robbanni. Nem gondoltam, hogy ez ekkora hírértékkel fog bírni. Rájöttem: kijöttem a fényre 2021-ben, megvallottam a hitemet, és ott érezhető volt egy bizonyos rétegnek a támadása. Tudjuk, hogy kikről van szó: a független, objektív, magukat elfogadónak tartó és nagyon liberális emberekről beszélek. Voltak színházi emberek, kritikusok, egy gombnyomosára elindítottak egy karakter gyilkolászást. Biztos vagyok, hogy tudatos karaktergyilkosság volt. A pozsonyi csatás dokumentumfilm óta tart.

Tóth Gabi szerint olyan világ felé haladunk, ahol az számít lázadónak, „aki gyökeret ereszt, aki Isten nevét a szájára meri venni, akinek van nemzeti érzelme”.

Aki ezt megvallja, ellenségkép lesz a világhatalmaknak, akik egységben akarják látni ezt az egész globális világot és ezt a világrendet. Ezek mind azoknak a katonái.

Az énekesnő hozzáteszi, bizonyos médiumoknak úgy tűnhetett az ő hitének megvallása, hogy beállt egy politikai oldal mögé.

„Ha én egy teljesen másfajta értékrendet vallok meg, a nők védőszentjeként tartanának számon most, aki ki mert lépni a rossz házasságából, és egyedül a nagyvilágban megállja a helyét, egyedül gyereket nevelő anyaként. Hőst csináltak volna belőlem. De mivel ez a Tóth Gabi, előtte előadta a szent szűzanyát és beállt a jobboldali konzervatív nemzeti oldal mellé, tulajdonképpen tűzre dobtak, és mindent, amit lehetett, rám olvastak” – vélekedett könnyek közt az énekesnő.

Mint mondja, ezen interjút után sem számít másra:

Osváth Zsolti fog új videót készíteni, Puzsér Róbert, Kajdi Csabi… ide lőjetek, nincs mit veszítenem! Azért nincs, mert mindent leírtak, ami nem igaz. Akkor legyen már jogom ahhoz, ami igaz!

Az interjúból az is kiderült, szeretne majd könyvet írni a világról, az emberekről, olyan dolgokról, amikről nem mindig beszélhet.

Nemrég Krausszal is interjút közölt a Mandiner:

Kapcsolódó
Krausz Gábor a kormány családpolitikájáról: Dicséretes a szándék, hogy minél többen legyünk mi, magyarok
A séf interjút adott, amiben magán- és közéleti kérdésekre is válaszolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik