Élet-Stílus

Kiakadt a TikToker, mert Franciaországban franciául beszélnek az emberek

Angelát az is meglepte, hogy újév napján egy étterem sem volt nyitva. Elszigetelve érezte magát, senkinek nem ajánlja Franciaországot.

A San Franciscóban élő Angela Franciaországba ment szilveszterezni, de nem sikerült jól az útja, ugyanis végig elszigetelve érezte magát – írja a Mirror.

Az amerikai nő a TikTokon tett közzé néhány videót.

@realphdfoodie Solo traveling in France is such an isolating experience. Do not recommend for solo travelers and people who do not speak French. #france #lyon #lyonfrance🇫🇷 #lyonfrance #solotraveler #solofemaletraveler #solotravelwoman #frenchculture #frenchcultureshock #fyp #fypシ ♬ original sound - RealPhDFoodie

Nem tudom, hülyének érzem magam…

– kezdte az egyikben.

Ez az első alkalom, hogy itt járok. Őszintén szólva, elszigetelve érzem magam. Ne érts félre, ez egy gyönyörű város – rengeteg látnivalót és programot kínál. De az itteni emberek nagyon közömbösnek tűnnek.

– mondta Lyonban, a könnyeit nyeldesve.

Angela hozzátette, Olaszországban vagy Németországban nem volt gondja ismerkedéssel és a barátkozással, Franciaországban azonban más a helyzet. Mindenki csak franciául beszél, így képtelen kommunikálni, kapcsolatot létesíteni bárkivel, ezért senkinek sem ajánlja Franciaországot.

A videó eddig már több mint hétmilliószor játszották le.

A kaliforniai lánynak megpróbáltak tanácsot adni a kommentelők, valaki azt írta, szokja meg, hogy ilyen Franciaország és gyűjtsön egyedül élményeket, más azt tette hozzá, hogy ez az ország az elmélkedésről és a melankóliáról szól, tehát élvezze ki, hogy egyedül bolyong.

Egyesek szerint Angela „párizsi szindrómában” szenved. Ezt a kifejezést azokra a turistákra használják, akik a romantikus könyvekből és filmekből ismerik Franciaországot, és csalódnak, amikor az országba érkeznek.

Angela szilveszterkor is Lyonban bolyongott, egy nyitott éttermet sem talált, szintén a könnyek között beszélt.

@realphdfoodie Arrived in Lyon France on NYE trying to find dinner. I thought I was going to eat escargot and foie gras tonight. 😭 #lyon #france #lyonfrance #lyonfrance🇫🇷 #nyedinner #nye2023 #frenchcultureshock #fyp #fypシ ♬ original sound - RealPhDFoodie

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik