Élet-Stílus

Stohl András: Hogy miért nem kapok Kossuth-díjat? Azt majd az idő eldönti

tv2
tv2
Kaphatna, de a díjakat adni szokták, mondja a színész-műsorvezető.

Fent volt a csúcson és megjárta a poklot is, bírósági ügyek, ittas vezetés, börtön. De vajon ezért nem kaphatja meg a legmagasabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat?

– ezzel a felvezetővel indult a Stohl Andrással készült Tények Plusz-riport a TV2-n hétfőn este. A színész műsorvezető interjút is adott a műsor stábjának, aki egyebek közt elmondta, alkoholt munka közben sohasem fogyaszt, és munkán kívül is csak akkor, ha már nem ül autóba aznap.

Ha szórakozunk, akkor szórakozunk, ha dolgozunk, dolgozunk. Ha dolgozom, soha, semmilyen módon. Megtisztelem a nézőket azzal, hogy azt a Stohl Andrást lássák, akiért jegyet vettek. Azt szoktuk beszélni Bodrogi Gyula bácsival, hogy az a nehéz helyzet, amikor valaki tud alkohollal dolgozni.

Kossuth-díj ügyében többször beszélt már, most úgy fogalmazott, majd az idő dönt arról, kap-e vagy sem:

„Van egy törvény, hogy büntetett előéletű ember nem kaphat állami kitüntetést. Én, amíg élek, büntetett előéletűnk számítok az emberek szemében, hiszen voltam börtönben. De jogilag ez a bűncselekmény – miután letöltöttem a börtönbüntetésemet – 3 év után elévül. Jogilag büntetlen előéletű vagyok, ezért van fegyvertartási engedélyem is. Hogy miért nem kapok Kossuth-díjat? Azt majd az idő eldönti. Azt szokták mondani: a díjakat adják” – fogalmazott Stohl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik