Élet-Stílus

Jodie Foster szerint nagyon idegesítő együtt dolgozni a Z generációval

MICHAEL TRAN / AFP
MICHAEL TRAN / AFP
Bella Ramsey-ről viszont elismerően nyilatkozott.

Nincs túl jó véleménnyel a Z generációról Jodie Foster, az Oscar-díjas színésznő a Guardiannek adott interjújában tért ki többek közt arra is, hogy miért nehezebb együtt dolgozni a fiatalabb generációval.

Nagyon idegesítőek, főleg munka közben. Olyanokat mondanak, hogy »áh, ma nem érzem ezt, szóval csak fél tizenegyre jövök be.« Vagy mondjuk rámutatok, hogy az emailben valamit nyelvtanilag rosszul írtak, és megkérdezem, leellenőrizték-e előtte. Erre azt mondják, »miért tettem volna, azzal csak korlátoznám magam«

– nyilatkozta a színésznő.

Emellett azonban kifejtette azt is, nagy erőt fektet abba, hogy a fiatal színésznőknek segítsen mondván, hogy „nehéz dolog felnőni.” Fosternek bőven van tapasztalata abban, milyen Hollywoodban sztárként felcseperedni: gyerekszínészként kezdte karrierjét, tizennégy évesen már Oscarra jelölték a Taxisofőrben nyújtott alakításáért.

A kritika mellett azonban méltatta a Trónok harcából és a The Last of Usból ismert Bella Ramsay-t, akit felkeresett azzal, hogy az Elle magazin Women in Hollywood elnevezésű rendezvényén konferálja fel őt. Azért választotta a húszéves színésznőt, mert úgy véli, nagyon meghatározó, ki képviseli az embert, és Ramsay-t különlegesnek tartja.

Megkerestem Bellát, mert sosem találkoztunk még, és elmondtam neki: azt szeretném, ha te konferálnál fel ezen az csodálatos eseményen, amely a színészekről és a filmes szakemberekről szól ugyan, de legalább annyira a divatról is, tehát nagyon meghatározó dolog, ki képvisel minket. A szervezők roppant büszkék magukra, mert minden etnikai csoportot felvonultatnak, de úgy voltam vele, hogy persze, mégis mindenki ugyúgy néz majd ki: magassarkút és műszempillát viselnek. Pedig annyi más módja van annak, hogy nőiesek legyünk, és úgy gondolom, nagyon fontos, hogy az emberek ezt lássák. És akkor ott volt Bella, aki a legjobb beszéddel állt elő, egy csodálatosan szabott öltönyt viselt, középen volt elválasztva a haja, és nem sminkelt

– méltatta a színésznő Ramsay-t. Hozzátette, ő nem jelenhetett volna meg annak idején, húszévesen így, „mivel nekünk nem volt meg ez a szabadságunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik