Élet-Stílus

„Az agyam nagyon jól működik, idén megtanulok angolul” – 90 éves lett Láng József, Roger Moore magyar hangja

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Ideje nagy részét már tévénézéssel tölti.

Kilencvenedik születésnapját ünnepli január 5-én Láng József, Jászai Mari-díjas színész, akit sokan arról is ismerhetnek, hogy évtizedeken át kölcsönözte hangját Roger Moore-nak. Születésnapján a Borsnak arról beszélt, hogy érzi magát.

Most már az időm nagy részét tévénézéssel töltöm, főleg ilyenkor, a téli időszakban. A tavasz, a nyár sokkal jobb, rengeteg időt töltök a csodálatos kertünkben. Imádom a növényeket, rengeteg virágom van, igyekeztem mindenfélét betelepíteni. Ha kiülök, úgy érzem, mintha egy oxigénsátorban lennék. Nagyon ritkán mozdulok ki, néha elmegyek újságért. A kocsit is átadtam a fiamnak, sokáig vezettem, és még most is tudnék, de már nem akarok, ezért a jogosítványomat sem hosszabbítottam meg.

A színésznek még mindig vannak tervei a jövőre nézve, noha azt mondja, nincs panaszra oka, kalandos élete volt.

Fejben egyáltalán nem érzem a 90 évet. A mai napig számos szójátékot tudok, valahogy megmaradtak. Annak idején, általános iskolában, gimnáziumban és a főiskolán is oroszt tanultam. Közben az angolt is megpróbáltam elsajátítani, de nem kellőképpen. Most elhatároztam, ha már az agyam még mindig nagyon jól működik, hogy ebben az évben megtanulok angolul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik