Élet-Stílus

Egy kósza sál miatt kellett menet közben leállítani a világ egyik legnagyobb hullámvasútját

A déli félteke legmagasabb, leghosszabb és egyben leggyorsabb hullámvasútjaként számon tartott DC Rivals HyperCoaster természetesen tele volt utasokkal, amikor a ruhadarab fennakadást okozott a gépezetben.

A megszokottól eltérő, de hasonlóan kellemetlen élményben lehetett részük az ausztráliai Warner Bros. Movie World azon látogatóinak, akik a minap felültek a Queensland állam Gold Coast városában található vidámpark legismertebb látványosságára, a déli félteke legmagasabb, leghosszabb és leggyorsabb hullámvasútjaként számon tartott DC Rivals HyperCoasterre.

Az 1,4 kilométer hosszú, 115 kilométer per órás sebességre képes, és a látogatókat a 89 fokos zuhanás élményével megismertető hullámvasutat ugyanis péntek délután menet közben kellett leállítani, miután az egyik utas sálja leesett a nyakáról, és beakadt az egyik kerékbe.

A 7News beszámolója szerint a hullámvasút meghibásodása helyi idő szerint délután három óra előtt pár perccel történt, a legutolsó utast pedig fél hat körül szedték le az üléséből.

Bár nagyon ijesztően hangzik az egész, az incidens során senki nem sérült meg.

„Magasan képzett üzemeltetőink azonosították, hogy egy laza tárgy – egy sál – akadt a DC Rivals HyperCoaster kerekére, majd amikor a hullámvasút épp felfelé tartott, a menetirányító rendszerük segítségével elővigyázatosságból leállították” – nyilatkozta a park szóvivője.

A hullámvasút utasait végül egyesével kellett kimenekíteni, a sál eltávolítása után pedig a hullámvasutat is újra üzembe helyezték.

És közben a Warner Bros. Movie World is megosztott egy videót a sikeres mentőakcióról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik