Élet-Stílus

Korda György fogadalmat tett 85. születésnapján: Nem fogom többé színezni a hajamat!

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs
Soha nem szokott fogadalmat tenni.

Január 4-én ünnepli 85. születésnapját Korda György, aminek alkalmából a Mokka stábja az otthonában látogatta meg az énekest. Kapott is egy párnát a szerkesztőktől, amin ő és felesége, Balázs Klári láthatók egy koncerten. Korda nagyon meghatódott ettől, és még egy fogadalmat is tett, amiről előtte még feleségének sem beszélt.

Soha nem szoktam fogadalmat tenni, most tettem magamban egyet: Klári sem tudja. Nem fogom ezután színezni a hajamat. Ahogy a Jóisten megteremtett, most olyan. És ez már így marad. Ezt fogadtam meg, mert úgyse hinné el senki, hogy 85 évesen koromfekete.

Korda a színpadi jelenlétéről is beszélt:

„Hálás vagyok a fiataloknak azért, hogy elfogadnak mint egyenrangú énekestársat. A feladatom az, hogy a magam módja szerint, s a magam elvei szerint ebben a világban egy olyanfajta nézetet mutassak meg, amiről én tényleg úgy érzem, hogy az a 44 év, amióta együtt vagyunk, azt lehet. Lehet szövetségben élni, egyenes derékkal, és lehet idősen is tervekkel élni. Addig érdemes ezt csinálni. Soha ne mondd semmire, hogy nem lehet! De lehet! Mikor ’58-ban elkezdtem, és akkor valaki azt mondja nekem, hogy 66 év múlva a TV2 kijön ide, megünnepel, azt felelem: az lehetetlen! Semmi nem lehetetlen!”

A jelenetet itt lehet visszanézni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik