Élet-Stílus

Kiakadt az idős férfi, mert szomszédja jelszóval védte le a wifit – videó

Két évig ingyen netezett, nem számított arra, hogy egyszer majd wifi-kódott kérnek tőle a csatlakozásért.

Bizonyára vannak olyan, akik lopják a netet a szomszédból, de közülük is kevesen vallják ezt be az érintetteknek. Nem úgy az amerikai férfi, aki még számon is kérte a tulajdonost, amikor jelszóval kezdte védeni a szolgáltatást, ráadásul mindezt rögzítette a bejárati ajtót figyelő kamera.

Az indy100 szúrta ki a videót, amiben láthatjuk, ahogy a férfi becsenget a szomszédjához, és jelzi a gondot.

A szomszédban lakom. Problémáim vannak a Wi-Fi-vel!

– mondja, mire a szomszéd visszakérdez, hogy akkor miért hozzá fordul. Erre az idős férfi azt mondja:

Nos, ez a te Wi-Fid, nem igaz?

Az idős férfi elmondta, már két éve él ott, azóta használja a szomszéd Wi-Fijét, eddig semmi gond nem volt, most viszont jelszót kérnek a használatához.

A szomszéd elmondta, a szolgáltatója tanácsolta, hogy kezdje el jelszóval védeni a Wi-Fijét, miután lassabb lett nála az internet a szokásosnál. A szomszéd nem tudta meggyőzni a férfit, a jelszót viszont nem adta meg neki.

Az idős férfi szerint viszont azok a jelek, amelyek a lakáson kívül is észlelhetőek, „nyilvánosak”, ezért szerinte „ésszerűtlen” visszatartani a jelszót.

A történtekről készült videó alatt két táborra szakadtak a kommentelők. Valaki azt írta, ez egy zseniálisan eljátszott vígjáték volt, más csodálta a szomszéd türelmét. Volt olyan felhasználó, aki szerint bár az idős férfi kicsinyes, mégis ő járt jól, mert már így is két évig ingyen netezhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik