Élet-Stílus

Évek óta várták a brit nudisták, hogy 2024 legyen

Az évfordulón lesz futás, golfozás és ejtőernyős ugrás is.

Egy brit naturista szervezet 2024-ben ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját, és ez alkalomból számos programmal készülnek a tagok számára – írja a Daily Star.

A British Naturism 1964-ben alakul az Egyesült Királyságban, és azóta töretlenül fontos a tagok számára, hogy népszerűsítsék a meztelenség örömeit.

Ez azok számára vonzó, akik vissza szeretnének térni a természethez. Ledobni a ruháinkat, meztelenre vetkőzni és beleugrani egy folyóba nagyon természetes. Amikor 20 évvel ezelőtt beszéltem a naturizmusról, még sok akadály merült fel. Az emberek szeretnek elmenekülni a mindennapi élet elől. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kiszakadjanak a kilenctől ötig tartó munkából. Valamint elfogadóbbak lettek – egy egészséges arány már azt mondja, hogy ők is szívesen kipróbálnánk a naturizmust

– mondja Andrew Welch, a British Naturism munkatársa.

Egy felmérés szerint a 2011-es 3,7 millióról ma már több mint hatmillió brit vallja magát naturistának vagy nudistának (a két fogalom közt nincs nagy különbség, de a naturistát inkább azokra használják, akik életvitelszerűen választják a meztelenséget és természethez közeli életet, míg a nudisták csak alkalomszerűen vetik le a ruháikat).

A szervezet fennállásának 60. születésnapja alkalmából 60 meztelenül végzett tevékenységre hívják ki a tagokat – az 5 km-es futástól vagy a golfozástól kezdve az ejtőernyős ugráson át az akadálypályán tartott foglalkozásokig sokféle programmal készülnek az ünneplésre. A szervezést sem hagyták az utolsó pillanatra: az első vitaindító rendezvényüket, melyen elkezdték megtárgyalni, milyen ötletekkel színesítsék az évfordulót, már 2020. június 22-én megtartották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik