Élet-Stílus

Majmok nevelték fel az édesanyát, akinek lánya most otthagyja addigi életét, hogy a dzsungelbe költözzön

Az édesanyát még gyerekkorában rabolták el, majd kitették az esőerdő közepén Kolumbiában, ahol 5 évig élt egyedül a majmokkal.

Egy brit nő úgy határozott, hogy követve az édesanyjától örökölt mintát, otthagyja addigi életét, és a dzsungelbe költözik – írja a Mirror.

Marina Chapman története bármelyik hollywoodi filmben megállná a helyét: a jelenleg 73 éves nőt 1954-ben rabolta el egy gyerekkereskedő banda Kolumbiában, majd tisztázatlan okokból kidobták őt az esőerdőben. Az akkor ötéves kislány ezután állítása szerint meglátott egy csapat csuklyásmajmot, és a túlélés érdekében elkezdte lemásolni, amit tőlük lát. Figyelte, hogyan esznek bogyókat és gyümölcsöket, hogyan mozognak és viselkednek egymással, mígnem az egyik állat odament hozzá és megérintette őt. Miután a majmok befogadták Chapmant, még 5 évig élt köztük a dzsungelben, mikor a vadászok rátaláltak. A gyermek sorsa ezután sem lett egyszerűbb: megtalálói eladták egy bordélyháznak, ahonnét hamar az utcára tették a tízéves kislányt, mert túl vad volt, így végül cselédként vállalt gyerekmunkát Bogotában,– innét kísérte el az egyik családot egy útra az Egyesült Királyságba. Angliában találkozott egy férfivel, akivel összeházasodtak, és született két gyermekük – a 40 éves Vanessa Forero és a 43 éves Joanna Forero –, azonban 15 év házasság után különváltak, és Chapman visszaköltözött abba a kolumbiai dzsungelbe, ahol felnőtt.

A kétgyermekes anya könyvet írt történetéről, melyet magyar nyelven 2019-ben adtak ki A lány, akinek nem volt neve címmel. Ugyan sokan hihetetlennek tartják a történetét, és úgy gondolják, a gyerekkori traumái írtak át a fantáziáját, lánya kitart amellett, hogy édesanyjának minden szava igaz.

Különböző teszteket végeztek, hogy megállapítsák, édesanyám valóban ott volt-e a dzsungelben, mert nyilvánvalóan sokan szkeptikusak. Én is az lennék, ha nem az én anyukám lenne. Kiderítették, hogy a vérében furcsa betegségek lappanganak, amik nem lehetnének a szervezetében, ha a története nem lenne igaz

– mondta Vanessa Forero, aki úgy döntött, hogy édesanyjához hasonlóan ő is a dzsungelbe költözik.

A jelenleg 40 éves nőnek először kisiskolás korában tűnt fel, hogy az ő anyja más, mint a többi gyerek szülője – míg mások az iskola kapujában várták kicsengetés után gyermeküket, addig Marina Chapman egy fáról lógva fütyült és integetett a lányának.

A fiatalabb lány, miután tönkrement a házassága, és úgy tűnt, nem kap jelzáloghitelt sem, hogy megvehesse saját otthonát, feltette magának a kérdés, hol szeretne lakni 60 évesen. Felismerte, hogy más minőségű életre vágyik, így Mincába, egy apró, dzsungelbe ágyazott hegyi településre költözött. Természetesen a dalszerzőként dolgozó nő nem majmok között él, hanem egy általa épített kis házikóban, ahol növényeket termeszt és wifi is a rendelkezésére áll.

Marina Chapman kezdetben úgy gondolta, lánya hibát követ el, de végül megbékélt a döntésével:

Eleinte nyugtalan voltam, mert sosem éreztem, hogy Kolumbia könnyű… vagy biztonságos. De már nem aggódom. Nem fog bajba kerülni. Okos, és nagyon büszke vagyok rá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanessa Forero (@vanessaforeromusic) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik