Élet-Stílus

A falhoz nyomta, előtte maszturbált, majd pár óra múlva kirúgta – perli Vin Dieselt egykori asszisztense

PASCAL LE SEGRETAIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
PASCAL LE SEGRETAIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A vád szexuális bántalmazás.

Vin Diesel korábbi asszisztense, Asta Jonasson szexuális bántalmazással vádolja a Halálos iramban-filmsorozat sztárját, és csütörtökön Los Angelesben pert indított ellene egy állítólagos incidens miatt, ami az atlantai St. Regis Hotelben történt 2010 szeptemberében – írja a Page Six.

A beadványban Jonasson azt állítja, a színész felhívta őt a lakosztályába, miután hazaértek egy szórakozóhelyről, többedmagukkal. Miután a többi nő elment, Diesel állítólag megragadta beosztottja csuklóját, és az ágyra húzta őt. A nő ezután megkérte volt főnökét, hogy álljon le, de állítása szerint a férfi nem így tett, ehelyett beosztottja mellét kezdte tapogatni és csókolgatta a mellkasát, Jonasson „könyörgése ellenére”.

A kereset szerint az asszisztens „félt erőszakosabban visszautasítani a felettesét, tudván, hogy a személyes és a munkahelye biztonsága szempontjából is kulcsfontosságú, hogy elhagyja azt a szobát”.

De ez a reménye elhalt, amikor Vin Diesel térdre ereszkedett, feltolta Ms. Jonasson ruháját a dereka felé, és molesztálta a testét, kezeivel végigsimított Ms. Jonasson felső lábszárain, beleértve a belső combjait is

– olvasható a jogi dokumentumban.

Jonassonnak egy ponton sikerült elmenekülnie az akciósztár elől, a fürdőszoba felé vette az irányt, de

Diesel állítólag a falhoz szorította őt, és a nő kezét a „merev péniszére” tette, majd maszturbálni kezdett.

„Ms. Jonasson riadtan becsukta a szemét, megpróbált elhatárolódni a szexuális támadástól, és elkerülni, hogy feldühítse a férfit” – áll a keresetben. Jonasson azt állítja, néhány órával Diesel támadás után azonnali hatállyal menesztették állásából.

A nő friss diplomásként dolgozott Vin Diesel cégének, amíg a színész a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmjét forgatta. Azt mondja, feladatai közé tartozott, hogy bulikat szervezzen, partikra kísérje el a filmsztárt, és gondoskodjon arról, hogy a „közvetlen közelében” legyen, amikor Diesel más nőkkel fotózkodott. Munkaviszonya összesen két hétig tartott.

Világos volt számára, hogy azért rúgták ki, mert már nem volt hasznos – Vin Diesel arra használta őt, hogy kielégítse szexuális vágyait, ő pedig ellenállt a szexuális támadásainak

– olvasható a bíróságra benyújtott vádiratban.

A szexuális zaklatás mellett Jonasson nemi alapú diszkrimináció, érzelmi stressz szándékos okozása, ellenséges munkahelyi környezet, jogellenes felmondás és megtorlás miatt is perel. A volt asszisztens azt állítja, „megaláztatást, érzelmi stresszt, valamint mentális és fizikai fájdalmat és gyötrelmet szenvedett és szenved el”.

Asta Jonasson azt mondja, azért nem szólalt fel eddig, mert aláírt egy titoktartási megállapodást, ami hallgatásra kötelezte, de a #MeToo mozgalom hatására, valamint egy Kaliforniában hozott törvény által felbátorodva, ami megakadályozza a titoktartási megállapodások érvényesítését szexuális bántalmazás és zaklatás esetén, „visszaszerezte az igazságszolgáltatás jogát a Vin Diesel és cége által okozott szenvedésekért”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik