Élet-Stílus

Krizsó Szilviát az RTL és az ATV is hívta, mindkét állásajánlatot visszautasította

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Elárulta az okát.

Krizsó Szilvia évekig politikai újságíróként tevékenykedett a közmédiában, olyan műsorokat vezetett mint Az Este és a Szólás szabadsága. 2013-ban közös megegyezéssel távozott az MTVA-tól, utána több nagyobb tévécsatorna, az RTL és az ATV is megkereste, hogy dolgozzon náluk, ő azonban minden alkalommal nemet mondott. Erről a Szavakon túl című műsorban mesélt, az interjút a story.hu szemlézte.

Nem volt bennem az, hogy akkor most megyek máshová. Hívott az RTL Klub, amikor elindították az RTL Kettőt, de nem volt kedvem már esti műsorba menni érdekes módon. Hívott az ATV is többször. Akkor azt mondtam, hogy a politikával már nem szeretnék foglalkozni, tehát ha az a lehetőség, hogy csak politikát lehet csinálni, akkor inkább nem csinálok semmit.

Mint kiderült, Krizsót az RTL Kettő induló híradójához hívták, de mint mondta, „azt éreztem, hogy az nem az én terepem”.

Nyilván lehetett volna folytatása, hogy akkor abból majd lesz műsor. De úgy voltam vele, hogy akarom-e azt, hogy minden este a stúdióban üljek, és ne otthon? Arra jöttem rá, hogy alapvetően vonzana a feladat. A híradózás, mondjuk, sosem vonzott, de az, hogy hírekkel foglalkozzam, igen. De az, hogy esténként én ne otthon legyek, hanem a stúdióban, az egyáltalán nem vonzott. Akkor azt mondtam: csak azt szabad elvállalni, amire azt mondod, hogy »igen«, és már az jár a fejedben, hogy hogyan fogod csinálni. De ha azon gondolkodsz, hogy akarod-e, akkor arra nemet kell mondani

– árulta el a műsorban.

Krizsó Szilvia korábban a 24.hu-n vezetett podcastot. 2020-ban vele készült interjúnkban azt mondta, az MTV-től való távozásakor megfogadta, hogy egy életre leszámol a politikai újságírással.

„Egy percig sincs olyan vágyam, hogy beüljek egy stúdióba politikusokkal beszélgetni. Megcsömörlöttem attól, ami zajlik. Ma már a kérdezésnek semmilyen értéke nincs. Hiába kérdezek valamit, a válaszoknak semmilyen következményük nincs, ráadásul, akiknek valódi kérdéseket lehetne feltenni, azok nem állnak oda, hogy megkapják ezeket a kérdéseket, innentől kezdve az egész csak egy játszadozás. Játszani meg legfeljebb itthon szeretek, kártyázni a családdal vagy a barátokkal, de az életemet inkább értelmesebb dolgokkal töltöm” – fogalmazott ekkor.

Kapcsolódó
Krizsó Szilvia: Megcsömörlöttem attól, ami zajlik
Bár a tévé örök szerelem, politikai műsort nem vezetne többé. Most a 24.hu-n indít podcastot, és már egyáltalán nem bánja, hogy nem lett színésznő. Krizsó Szilviával beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik