Élet-Stílus

Felesége halála után tudta meg a férj, hogy a nő folyamatosan megcsalta

Getty Images
Getty Images
A nő kettős életet élt.

A 44 éves író, Blake Butler 2020 márciusában veszítette el az akkor 39 éves költő feleségét, Molly Brodakot, aki önkezével vetett véget az életének. Lesújtotta felesége halála, de hamarosan rá kellett döbbennie, ennél is bonyolultabb lesz túl lennie ezen az egészen – írta a New York Post.

A pár a Facebookon ismerkedett meg egymással, a kapcsolatuk mindig is „vad” volt, derült ki Butler új, Molly című könyvéből.

Első találkozásuk az egyetemi tanárként is dolgozó Brodakkal egy börtönben történt. A nő kölcsönkérte a szobatársa autóját, de le volt járva a forgalmija, ezért kötött ki ott. A férfit a rendőrautó hátsó üléséről hívta fel Brodak, de nem idegesen, hanem nevetve, hogy soha nem fogja elhinni neki, milyen nehéz helyzetbe került, és hogy emiatt fog elkésni a randevújukról.

Végül a börtön után egy bárban kötöttek ki még aznap este, ahol a nő megmutatta az MRI-felvételeket arról, hogy korábban agydaganata volt.

Ott volt ez a gyönyörű nő a semmiből, és úgy tűnt, mindenhová viszi magával a káoszt

– így jellemezte Butler Brodakot, de ő mindig is vonzódott „a vad nőkhöz”.

Brodak azt is elmesélte, hogy apja bankokat rabolt ki, hogy kifizesse a szerencsejáték-adósságait, kétszer börtönbe is került miatta. Az anyja bipoláris volt, és a gyerek Brodakot gyakran magára hagyta.

De sok mindent nem mesélt el: azt, hogy 12 éves korában heroinozott, hogy mikor először találkoztak, férjnél volt.

2017-ben házasodtak össze, Butler ekkor már tudta, hogy felesége depresszióval és más mentális betegségekkel küzd.

A férfi sokáig nem értette, hogy adhatta fel párja az életét, hogy hagyhatta el magát és őt is, aztán a hazugságok sűrű hálójára bukkant rá.

A temetéshez átnézte Brodak telefonját, hogy olyan képeket keressen rajta, amiket ki lehet vetíteni a temetésen, de olyan fotókat és videókat talált, amik felfedték, a nőnek több férfival is viszonya volt, köztük egy tanítványával, nem sokkal az esküvőjük után. Rengeteg fehérneműs, szexjátékos fotót talált a feleségéről, videókat, amiben más férfiak nevét mondja ki.

Aztán emaileket talált, amikben a nő a tanítványaival flörtöl, és küldött nekik képeket. Egy olyan levelezésre is rábukkant, amikor egy költő csak azért utazott Tucsonba, hogy lefeküdhessen az ott kreatív elvonuláson levő Brodakkal. A nő több részletben összesen 1500 dollárt fizetett a férfinek.

Sokkolta, amit látott, de meg is könnyebbült Butler:

Ahogy megtudtam, milyen hazugságokat rejteget, egy kis megkönnyebbülést éreztem. Nem az volt, hogy cserbenhagytam, ő építette ki a hazugságok világát.

– nyilatkozta a lapnak.

Butler a gyászfolyamata részeként kezdte el felesége halála után egy hónappal írni a könyvet, ami most jelent meg. A férfi azóta újraházasodott és Baltimore-ba költözött.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik