Élet-Stílus

„Ő egy gonosz ember” – hálás lehet, hogy nem ez a brit férfi a szomszédja

Szomszédja zaklatása miatt a manchesteri nő már az öngyilkosságon gondolkozott.

Hogy a szomszédokkal való jó viszony ápolását időnként mennyire nehéz fenntartani, arról egy külön toplistában is említést teszünk, de ezek a helyzetek ritkán fajulnak odáig, hogy távoltartási végzést kelljen kérni. A manchesteri Margaret Ilkovics és szomszédja, Anthony Kenyon kapcsolata azonban annyira elmérgesült, hogy a nő kénytelen volt többször is kihívni a rendőrséget  – írja a Daily Mail.

A történet is egy szomszéddal kezdődik: a mára 60 éves nő beleszeretett egy otthona közelében lakó férfibe, akivel 19 évig éltek élettársi kapcsolatban, mígnem párja rákos lett, és 2018-ban elhunyt. A tragikus esemény előtt néhány héttel Margaret Ilkovics és szerelme, Richard összeházasodtak.

Még mindig nem tettem túl magam rajta. Rickkel 19 évig voltam együtt. Hét héttel a halála előtt házasodtunk össze. Beszéltünk róla, de sosem jutottunk el odáig. Olyanok voltunk, mint egy házaspár. Csodálatos ember volt, kedves, szerető, nagylelkű, aranyos, gondoskodó – minden, amit csak kívánhatsz. A Rickkel töltött 19 év volt életem legjobb időszaka

– mondta férjéről az egyházi önkéntesként tevékenykedő özvegy, akinek Richard halála után kezdődött a tortúrája következő szomszédjával.

Ilkovics először 2018 szeptemberében jelentette fel zaklatás miatt Anthony Kenyont, amit másfél évvel később, 2019 februárjában megismételt, majd 2020-ban már távoltartási végzést is elrendeltek a férfi ellen – aki ezt megszegte, így börtönbüntetésre ítélték. A 13 hónap letöltendőt végül 18 hónap felfüggesztettre módosították, miután a férfit időközben kilakoltatták, és elköltözött áldozata közeléből. De miért volt erre szükség?

„Ő egy gonosz ember, és nem tudom, mit tettem volna, ha megengedik, hogy a szomszédban lakjon. Éjszakáról éjszakára ébren feküdtem. Aggódtam, ha kimegyek, meglátom a felfordulást, amit csinált” – magyarázta Ilkovics.

Az 52 éves Kenyon fejébe vette, hogy szomszédja csak a pénze miatt házasodott össze elhunyt férjével, hovatovább, Ilkovics mérgezte meg a férfit. Kenyon gyakran az ablakból üvöltözött a nővel, többször megrongálta Richárd emléktábláját, kivágta Ilkovics egyik fáját, a füvét gyomírtóval mérgezte, nyers polipot dugott szomszédja postaládájába, kakaóporral szórta be házának ajtaját, botokat és répát égetett a nő bejárata előtt, villanykörtét és aeroszolos flakonokat vágott a falához, valamint sértő, fenyegető üzeneteket hagyott Ilkovics-nak, melyekben gyilkossággal vádolta őt.

A nő végül biztonsági kamerát szerelt fel otthona elé, és a bíróságon tett nyilatkozatában Kenyon viselkedését mentális kínzásnak nevezte – azt mondta, a férfi megakadályozta abban, hogy megfelelően gyászolja 2018-ban elhunyt férjét, és a zaklatások hatására már az öngyilkosság gondolata is felvetődött benne.

Idén még a karácsonyfa kihelyezése vagy a magyalkoszorú az ajtóra való felrakása miatt is aggódtam. De most már legalább nem tud a közelembe jönni. Táncoltam, mikor megtudtam, hogy el kellett költöznie. Mindenkinek azt üzentem, hogy: »Most már elment – végre elment«

– idézi Ilkovics-tól a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik