Élet-Stílus

Kilenchónapos világkörüli hajútra mentek: végig egy ablaktalan kabinban laknak

Kilenc hónapig tartó világkörüli hajóútra ment egy New York-i testvérpár. Videón mutatják meg, milyen valójában a világ leghosszabb luxusutazása.

Egy kilenc hónapig tartó, összesen 274 éjszakás luxusutazásra indult Brooklyn és Madison Schwetje. A két fiatal nő egyetemre jár, tanulmányaikat az út során is folytatják, de azért lesz elég idejük arra is, hogy élvezzék a hosszú nyaralást és folyamatosan videókat tegyenek közzé világkörüli kalandjaikról a YouTube-on és a TikTokonírja a Metro című brit lap.

A Schwetje nővérek a Royal Caribbean hajóstársaság Ultimate Cruise nevű utazásán vesznek részt. Hajójuk, a Serenade of the Seas december 10-én indult a floridai Miamiból és ugyanoda fog visszatérni 2024 szeptember 10-én.

@brooklynschwetje UWC BOARDING DAY!!!🌎🚢 #ultimateworldcruise #royalcaribbean #serenadeoftheseas #royalcaribbeancruise #royalcaribbeaninternationalcruise #worldcruise2023 #cruisetok #worldcruise #royalcaribbeanworldcruise #uwc ♬ Simple Hit - Dombresky

Az út során a Karib-szigetek, majd a dél-amerikai országok érintése után elmennek az Antarktiszra, majd kikötnek többek között Hawaii, Ausztrália, Új-Zéland, Indonézia, Japán, Kína, India, Egyiptom kikötőiben, majd bejárják egész Európát Bulgáriától, Norvégiáig. Az út összesen hatvan országot érint.

@brooklynschwetje 🌎👀😍 #ultimateworldcruise #royalcaribbean #serenadeoftheseas #royalcaribbeancruise #royalcaribbeaninternationalcruise #worldcruise2023 #cruisetok #worldcruise #royalcaribbeanworldcruise #uwc #chichenitza #mexico ♬ Paradise - Bazzi

A hajón több medence, könyvtár, mozi, edzőterem, bevásárlóközpont, étterem és bár is van, valamint egy dzsungel-témájú rendezvényterem is, ahol különböző előadásokat mutatnak be. A Serenade of the Seasnek ezer kabinja van és összesen 2110 utas ellátására alkalmas.

A világkörüli utazásra a legolcsóbb jegy teljes ellátással 60 ezer dollárba (több mint 21 millió forintba) kerül, de az olcsó jegyekkel utazóknak kényelmetlen kompromisszumokat kell kötniük.

Ahogy több kommentelő is kiemelte, Brooklyn és Madison például egy olyan kabinban fog lakni a következő kilenc hónapban, amelyiknek nincs ablaka. A lányokat ez egyelőre egyáltalán nem zavarja, de kilenc hónap azért elég hosszú idő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik