Élet-Stílus

Meglepően sok felnőttet hozott zavarba egy hatéveseknek szánt feladat

Képtelen volt megoldani a hatéves lánya házi feladatában szereplő egyik kérdést egy brit anya, ezért a Facebookon kért segítséget, de mások is épp olyan értetlenül álltak a feladat előtt, mint ő.

Hiába törte a fejét, a 40 éves Laura Rathbone képtelen volt rájönni, mi lehet a helyes válasz a hatéves kislánya, Lilly-Mo házi feladatában szereplő egyik kérdésre. Rathbone megosztotta a kérdést egy Facebook-csoportban, de az emberek épp olyan tanácstalannak tűntek, mint ő – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A feladat az volt, hogy öt szó közül ki kellett választani a kakukktojást és röviden megmagyarázni, miért nem illik a többi közé. A szavak a következők voltak:

  • friend (barát),
  • desk (asztal),
  • toothbrush (fogkefe),
  • egg (tojás),
  • silver (ezüst).

Több tipp is érkezett Rathbone posztja alá: volt, aki a barátra tippelt, mert azt a szót nem úgy mondják ki angolul, ahogy leírják, míg a többit igen. Más úgy gondolta, azért a barát, mert az élő, míg a többi élettelen.

A hozzászólók között volt egy tanár is, ő azt írta, a feladatot valószínűleg arra tervezték, hogy szabad gondolkodásra késztessen és elősegítse a probléma otthoni megvitatását, vagyis minden válasz jó lehet, ha jól meg van indokolva.

Később kiderült, egyiküknek sem volt igaza. A helyes megfejtés az ezüst, mégpedig azért, mert míg a többi szó főnév, addig az ezüst melléknév. A feladat azért trükkös, mert az ezüst szó az angolban is lehet melléknév, ha a színt értjük rajta, de főnév is, ha a fémet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik