Élet-Stílus

„Nem az számít, hogyan látnak egyes politikusok” – Koltai Róbertnek tíz Kossuth-díjjal is felér a közönség szeretete

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Nem is számít rá, hogy egyhamar megkapná a legmagasabb állami kitüntetést.

December 16-án nyolcvanéves lett Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező. A kerek születésnap apropóján a Blikk rövid interjút készített a színésszel, melyben Koltai azt mondta a koráról:

Nekem már a hetven is kicsit sok volt, a nyolcvanat nem is nagyon hiszem el.

Úgy fogalmazott, inkább előre néző alkatnak tartja magát, mindig van valami kisebb-nagyobb feladata, ami aktivitást igényel.

Koltai korábban megkapta a Magyarország Érdemes Művésze díj állami kitüntetést, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották, Kossuth-díjat azonban mindezidáig nem kapott az életművéért. A színész elmondta, miért nem zavarja ez.

Annyi szeretetet, elismerést, simogatást kapok az emberektől tömegével, hogy nem az számít, hogyan látnak egyes politikusok. Az, hogy a filmjeimet 2,5 millióan látták a mozikban, tíz Kossuth-díjjal is felér.

Pár évvel ezelőtt Koltai azt mondta, megtanult együtt élni azzal, hogy nem kapja meg a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, mert szerinte „akik a díjakat odaítélik”, nem szeretik őt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik