Élet-Stílus

Téli üdülés osztrák módra: Irány az Alpok legnagyobb napozóterasza, Nassfeld!

Nassfeld
Szikrázó napsütés és hógarancia - ez Nassfeld!
Nassfeld
Szikrázó napsütés és hógarancia - ez Nassfeld!
A téli sportok szerelmesei számára már régóta nem titok, hogy a Nassfeld-Pressegger See régióban egyedülállóan gazdag választék várja őket – és ehhez évi 850 óra napsütés társul, tehát tökéletes helyszín a több mint 1000 napozóágyon való lazításhoz.

nassfeld.at A síterepen 25 hütte várja a síelőket

A karintiai hegyekben síelni olyan élmény, ami mindenből többet kínál, ez azonban sosem a természet rovására történik. A régió olyan díjakkal büszkélkedhet, mint Ausztria legfenntarthatóbb turisztikai régiója, Európa legkörnyezetbarátabb völgye vagy az Európai Turizmus és Környezetvédelem Díj, tanúsítva, hogy itt a természeti környezet – a változatos szabadtéri programkínálat ellenére – érintetlen maradt. A szállodák, panziók és nyaralók általában kis és közepes méretűek. Tudtad, hogy a Karni-Alpok mindössze 3%-a érhető el sífelvonókkal? Ma che bello! Ez a sírégió ráadásul Olaszországhoz való közelsége miatt azoknak is nagyszerű tipp, akik nem csak a nyári vakáción szeretnék magukba szívni az olasz életérzést.

Zupanc Nassfeld Karintia tartomány legnagyobb síterepe

A 110 kilométernyi, különböző nehézségi fokozatú sípálya tökéletes feltételeket kínál mindenkinek, a kezdőktől egészen a profikig – mindezt a rengeteg napsütés ellenére 100% hóbiztonság mellett. Legyen szó szánkózásról, korcsolyázásról, sífutásról vagy hótalpas túrázásról: itt a sípályákon kívül is számtalan kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket. A jól sikerült síüdülésből az éjszakai sízés sem hiányozhat, de javasoljuk, hogy a Ski Movie verseny- és párhuzamos szlalompályát se hagyjátok ki, ahol egymás ellen mérkőzhetnek a barátok és családtagok! Ha pedig a Nassfeld Challenge keretében gyűjtitek a badge-eket, remek nyereményekkel gazdagodhattok – akár teljes szezonbérletet is nyerhettek. A Sky Plate kilátóplatformról káprázatos a kilátás a Karni-Alpokra, a Júliai-Alpokra és a Dolomitokra is, a szelfizést és posztolást pedig számtalan fotópont segíti szerte a síterepen.

Martin Lugger Sípálya, funpark és crosspark is várja a havas élmények szerelmeseit © nassfeld.at

Mi nem hiányozhat még? A kulináris élmények! Márpedig ezt ezüsttálcán kínálják a vendégeknek a síterep 25 hangulatos síkunyhójában és hegyi éttermében. A különleges gasztroélményekről a régió gazdáitól származó, kiváló minőségű alapanyagok gondoskodnak, mint a Gailtali sonka és szalonna, alpesi sajt, a kovászos kenyér, a karintiai tészták és a helyi vizekből származó halak… máris összefutott a nyál a szádban? Akkor ott a helyed Nassfeld pályaszállásainak egyikén az idei szezonban!

Irány az Alpok legnagyobb napozóterasza: https://www.austria.info/hu/tel-ausztriaban/nassfeld

Ajánlott videó

Olvasói sztorik