Élet-Stílus

A jövő nem látható, de fel lehet rá készülni – anyagilag is

Hallottál már a life design-ról? Ha gyűjtöttél már valamire, az elv ismerős. Most ugyanezt kell nagyban megvalósítanod.

Az iskolában töltött évek, a környezetünkben, családunkban látott példák, problémakezelési rutinok valamennyire felkészítenek minket a nagybetűs életre. Így több-kevesebb ismerete a legtöbbünknek van arról, hogyan kellene bánni a pénzzel. Te is megtapasztalhattad, mekkora kihívás félretenni egy játékkonzolra vagy egyéb vágyott dologra a szülinapra kapott borítékot és nem mondjuk elfagyizni azt szép lassan.

Lényegét tekintve nem, inkább csak nagyságrendjében és a megoldási lehetőségekben különbözik a helyzet, amikor az önálló életed feltételeinek megteremtéséről van szó: hiszen már nem egy bringa, hanem a saját otthon, autó, az egzisztenciális biztonság megteremtése a cél, ráadásul hosszú távon.

Life-design – Neked van célod az életben?

Tudtad, hogy a magyaroknak csupán negyede érzi úgy, hogy kifejezetten olyan életet él, amilyet valóban érdemes élni? Ugyanígy az emberek negyede mondta csak az NN Longevity-kutatásában*, hogy van elegendő ideje azzal foglalkozni, ami számára fontos. És nem utolsó sorban, 17% elégedett csak azzal, amit elért az életben.

Ezzel Magyarország 11 országot tekintve (Hollandiától Japánig) a második legrosszabb eredményt érte el az NN felmérésében. Épp ezért fontos, hogy legyenek céljaid az életben, ezeket konkretizáld, és tervet is készíts ezek eléréséhez. Ez a life design-nak, vagyis élettervezésnek nevezett gondolkodásmód lényege. Ha ezzel a szemlélettel felvértezed magad és mersz tervezni, stratégiát építeni, az öngondoskodás mezejére lépni, már meg is tetted az első, és legnehezebb lépést.

Álmokra, nemzetközi karrierre, tanulásra…

Lehet a célod egy hosszú külföldi út a vágyott helyre, akár hosszabb külföldi tartózkodás, akár külföldi karrier, vagy akár az álomotthonra összehozni a pénzt. Szerencsére az ezekhez illeszkedő pénzügyi termékek is rendelkezésedre állnak, hogy a lehető leghatékonyabban gyűjtsd és gyarapítsd megtakarításaidat a párnacihában való őrizgetés helyett.

Ha például euróban szeretnél megtakarítani úgy, hogy rendszeresen teszel félre egy adott összeget, ezt is megteheted, miközben még életbiztosítási fedezethez is jutsz vész esetére. Ha még fontosabb számodra a biztonság, olyan eurós konstrukciót is választhatsz, ahol 100% tőkegaranciát kapsz az alapbiztosításra befizetett rendszeres díjakra lejáratkor vagy halálesetkor. Mindezeket a lehetőségeket akár kisebb összeggel is elindíthatod, akár 51 euró, de akár 71 euró rendszeres befizetéssel is, ha egyelőre nem tudsz többet szánni erre a célra.

Ugyanígy, ha a nyugdíjas éveid nyugalmáról szeretnél hamarosan előre gondoskodni, szintén választhatsz az eurós vagy akár forintalapú nyugdíjbiztosítási termékek közül is, vagy elérhető garantált minimális lejárati szolgáltatást nyújtó nyugdíjbiztosítási termék is. Ennek kapcsán nagy segítséget jelenthet kalkulátorunk, ahol megnézheted, a jelenlegi jövedelmedhez képest mekkora öregségi nyugdíjra számíthatsz, mekkora bevételkiesést jelent majd ez, és mekkora megtakarítással pótolhatod ezt ki, hogy ne csak úgy élj nyugdíjasként, ahogy tudsz, hanem ahogy szeretnél.

A biztosítási termékek széles kínálatában nem könnyű eligazodni, ezért érdemes lehet szakértővel konzultálni, hogy ezzel is időt és energiát takaríthassunk meg. Az NN Biztosító felkészült biztosítási tanácsadói segítségével megtalálhatod az igényeidhez és élethelyzetednek legmegfelelőbb életbiztosítási terméket, hogy biztosíthasd a jövődet. Ismerd meg, hogyan hozhatsz kiszámíthatóságot a mindennapjaidba!

 

A jelen oldalon található információ a tájékoztatás célját szolgálja, mely nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, a biztosítási termékek részletes ismertetésének, és nem helyettesíti a szerződési feltételekben leírtakat. Kérjük, az életbiztosítási szerződés megkötése előtt a termékekhez kapcsolódó dokumentumokat alaposan olvasd át, és csak ezek ismeretében, és megértése esetén kösd meg az életbiztosítási szerződést.

Ezekről az NN Biztosító ügyfélszolgálatán kívül a Dokumentumtárban is tájékozódhatsz.

* „Long, happy and healthy life” 11 országos online nemzetközi kutatás, NN Group, 2023; A magyarországi 1000 fős minta reprezentatív a 18-79 éves magyar lakosságra nem, kor, régió és iskolai végzettség szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik