Élet-Stílus

A halálos ágyán vallotta be a lányának, hogy körözött bankrabló

Thomas Randele tüdőrákban haldoklott,  amikor 2021 márciusában az első kemoterápiás kezelés után Boston külvárosában a lányát hívta az ágyához, és megdöbbentő vallomást tett: már több mint öt évtizede szökésben volt. Húszéves korában 215 000 dollárt rabolt egy ohiói bankból. És az igazi neve nem Thomas Randele, hanem Theodore Conrad volt. Könyörgött a lányának, hogy ne nézzen utána az ügynek, de a döbbenetes felfedezés után Ashley Randele nem sokat aludt aznap éjjel. Ezért azt tette, amit a legtöbb kíváncsi ember tenne.

Egyedül voltam a gyerekszobámban, és rákerestem a Google-ban, hogy »Ted Conrad eltűnt«, és az első dolog, ami feljött, valami olyasmi volt, hogy »A pénztáros rabolta ki a bankot«. Azt gondoltam, »Ó, Istenem, ez az apám«. És több száz és száz cikk volt róla

mondta a CNN-nek.

A Massachusetts állambeli Lynnfieldben Thomas Randele autókereskedő lett, aki imádta feleségét és egyetlen gyermekét. A lánya szerint ironikus módon a helyi rendőrségi jótékonysági szervezeteknek is adakozott, és órákat töltött a CSI: A helyszínelők és más bűnügyi műsorok nézésével. Clevelandben viszont ő volt Ted Conrad, a megfoghatatlan bankrabló. Alig múlt tizenéves, amikor Ohio történelmének egyik legnagyobb – ma 1,7 millió dollárnak megfelelő – rablását hajtotta végre.

Egy nappal az apja sokkoló beismerése után Ashley félrehívta édesanyját, Kathyt, és elmondta neki:

Végigolvasta az online cikkeket, és csak azt hajtogatta: Ó, Istenem! Ó, Istenem!, vagy tíz percen keresztül. Már negyven éve ismerte őt, és hogy megtudta ezt a hatalmas titkot – el sem tudom képzelni, milyen trauma volt ez számára

– mondta a most 38 éves Ashley Randele, aki podcastot készített arról, hogy ki volt az apja, és mi késztette arra, hogy bankot raboljon, írja a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik