Élet-Stílus

Bizarr kalapálós videó jelent meg a brit miniszterelnökről

Sokan azt hiszik, hogy Rishi Sunak először vett kalapácsot a kezébe. De az elsőre furcsának ható technikájára van magyarázat.

Bár a politikusok általában nem arról híresek, hogy jártasak lennének a kétkezi munka világában, a brit miniszterelnök egy pénteki sajtóeseményen olyan kalapálási technikát mutatott be, ami egészen új szintre emeli ezt a sztereotípiát. Vagy legalábbis a laikus szemek számára úgy tűnhet.

Rishi Sunak egy nyugat-yorkshire-i Farsley-ben található iskola ékszerkészítési órájába csatlakozott be, ahol egészen furcsa módon a kalapács oldalával próbált beverni egy szöget a helyére nem túl sok sikerrel.

A konzervatív politikus teljesítményét megörökítő felvételeket a Munkáspárt rögtön olyan szövegekkel kommentálta, hogy „Az ember, aki elkalapálja a dolgozó embereket, nem tud kalapácsot használni”, vagy „Rishi Sunak: nem egy szerszámkészítő fia” – utalva az ellenzéki párt elnökének, Keir Starmernek a származására.

Azonban a Guardian beszámolója szerint a miniszterelnököt közröhej tárgyává tevő posztok tévesen állítják, hogy Sunak rossz technikával kalapált volna, mivel azt nem mutatják be, hogy pár másodperccel korábban az őt fogadó tanár javasolta neki ezt az ötvösmesterség világában járatlan tekintetek számára furcsának tűnő kalapálási módszert.

Richard Holden, a Konzervatív Párt új elnöke azzal vágott vissza a Munkáspártnak, hogy

Ő egy gyógyszerész és egy háziorvos fia. És ha a Munkáspártban a dolgozó emberekre hallgatna, ahelyett, hogy azt feltételezné, hogy a belvárosi londoni elefántcsonttornyukból tudják, mi a legjobb, akkor nem követnének el folyton olyan ostoba hibákat, mint ez a tweet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik