Élet-Stílus

Komfortos otthon, kisebb környezethasználat

A napi közlekedés mellett az otthon működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Ám a fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a komfortot, hogy közben csökkentik a környezeti hatásokat

Az intelligens otthonban biztosan lekapcsolódik a lámpa, ha a lakók elmennek otthonról; mindig annyi természetes fény jut be a helyiségekbe, ami mellett minimalizálható a világítás áramigénye, sőt a háztartási nagyfogyasztók ki- és bekapcsolását az olcsóbb áramdíjú fogyasztási völgyidőszakokhoz igazítja.

Közben pedig fokozottan ügyel a lakás és a benne élők biztonságára is, hiszen ma már erre is léteznek elérhető technológiák. Azaz érzékeli a fűtésből eredő szén-monoxidot, a füstöt, és akár már a tűz kialakulása előtt riasztja a bent lévőket, sőt, kialakítástól függően, megkezdi szükség esetén az oltást is.

shutterstock, pmi

Az okosotthonokban nincs nyílt láng a lakásban, amivel szintén nagy lépést tettünk a biztonság felé.

A magyarok közel egynegyede dohányzik. A megkérdezettek több mint fele tisztában van vele, hogy lehetséges égés és füst nélkül dohányozni. Tízből négyen ugyanakkor nem tudják, hogy az új technológiák, mint a hevített dohánytermékek, illetve az e-cigaretta használata nem jár nyílt láng használatával, sőt a gyulladási hőmérséklet elérésével sem, vagyis nem okoz tűzveszélyt. Az egyéni károsanyag-kibocsátás csökkentését középpontba helyező Füstmentes formába hozunk! kampány célja, hogy támogatást nyújtson a mindennapi ártalmak csökkentésében.

Életünk szinte valamennyi cselekedetének, döntésének hatása van ránk és a környezetünkre. Ma már egy olyan káros szokás, mint a dohányzás esetében is mérsékelhető a károsanyag-kibocsátás mértéke, azonban a károsanyag-kibocsátás csökkenése és az egészségügyi hatás közötti összefüggés vizsgálatára hosszú távú kutatások szükségesek. A leszokásnál soha nincs jobb megoldás, hiszen a dohányázás minden formája káros, ezért aki a leszokás mellett dönt, azt ebben támogatni kell.

A le nem szokó felnőtt dohányzók számára azonban kulcsfontosságú lehet az ártalomcsökkenésről történő tájékozódás, hiszen minden apró lépés számít az ártalomcsökkentés felé vezető úton!

Kattints további hasznos, figyelemfelhívó tartalmakért, tudj meg többet, és hozd magad füstmentes formába! www.fustmentes.hu/formabahozunk/

Ez a médiatartalom társadalmi célú reklám, mely készült a Philip Morris Magyarország Kft. megrendelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik