Élet-Stílus

Egy kamion alvázán akart hazajutni a részeg férfi, végül több mint 300 kilométeren át kapaszkodott a pótkocsi alatt

Kokkai Ng / Getty Images (illusztráció)
Kokkai Ng / Getty Images (illusztráció)
A 43 éves ausztrál férfi azt mondta a rendőröknek, hogy eredetileg csak 50 kilométert akart így utazni, de a sofőr zöldhullámot kapott a sztrádán, ő pedig nem tudott tudott időben leugrani.

Szerencsésnek mondhatja magát, hogy életben maradt az az ausztrál férfi, aki csütörtökön a lakhelyétől távol túlságosan is felöntött a garatra, és ahelyett, hogy taxit hívott volna a félórás autóútra, egy kamion pótkocsijának alvázába kapaszkodva próbált meg hazajutni.

A 43 éves férfi szerencséjéhez azonban némi balszerencse is társult. A részeg ötlettől vezérelve veszélyes útra vállalkozó férfi ugyanis az ausztrál ABC News szerint eredetileg csak az Új-Dél-Walesi Coffs Harbourba szeretett volna eljutni az onnan mintegy 50 kilométeres távolságra lévő Nambucca Heads-ből, de amikor a jármű eljutott az úti céljára, akkor nem tudott róla leugrani – így végül 390 kilométert kellett megtennie, mire egy másik államban, a queenslandi Gold Coastban véget ért a kalandja.

Az ön- és közveszélyes magatartásáért 288 ausztrál dollárra – 66 ezer forintra – megbírságolt férfi fejében akkor fogant meg a gondolat, amikor péntek hajnalban nagyon szeretett volna hazajutni, és meglátott egy parkoló kamiont, aminek a sofőrje szundított egyet.

A kamion sofőrjének, Pardeep Dahiyának épp egy Sydney-Brisbane fuvarja volt, amikor pénteken hajnali fél kettő körül megállt Nambucca Heads-ben egy rövid pihenőre, majd hajnali 2 óra 40 perc körül továbbindult innen.

De vezetés közben meglepő zajokat hallott és más furcsaságokat is tapasztalt.

Amikor kezdett világosodni, a tükrökben láttam egy narancssárga ruhadarabot a pótkocsim alatt

– emlékezett vissza a sofőr, aki ezután az első adandó alkalommal meg is állt egy pihenőhelyen, hogy megnézze, mi a helyzet a jármű hátuljában. Majd legnagyobb megdöbbenésére egy potyautast fedezett fel, aki próbált lemászni a pótkocsi alvázáról.

Bár Dahiya először rendőrt akart hívni, amikor a Queensland és Új-Dél-Wales határában található pihenőhelyen, 4 óra és több mint 300 kilométer levezetése után felfedezte, hogy nem egyedül utazik, végül megsajnálta az útitársát, akinek vizet adott, és még azt is felajánlotta, hogy üljön be mellé a vezetőfülkébe.

A fáradt utazó élt is ezzel a lehetőséggel, azonban a beszélgetésük egyre feszültebb lett – így amikor Gold Coast városába értek, a sofőr mégis tárcsázta a rendőröket.

A hatóságok tájékoztatása szerint az ittas férfi azt állította, hogy csak egy félórás utat akart a kamion alatt, az autópályától centikre utazva megtenni, de a sofőr zöldhullámot kapott, amit ki is használt – ezért a lakhelyén, Coffs Harbour városában sem állt meg egyetlen kereszteződésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik