Élet-Stílus

Videón, ahogy arcon lövik a gyephokist – két foga kihullott

A massachusettsi női főiskolai csapatban játszott egy fiú, épp ő lőtte fejbe lány ellenfelét.

Talán nem túlzás állítani, hogy viszonylag ritkán olvashatók a világsajtóban a massachusettsi egyetemi gyephokibajnoksággal kapcsolatos hírek. Hogy most mégis ez történik, annak egy horrorbaleset és a különös szabályozási háttér az oka.

A sérülés a Swampscott főiskola és a Dighton-Rehoboth regionális főiskola csapatai közti összecsapáson történt. Egy gyephokis diáklány súlyos arcsérüléseket szenvedett, miután ellenfelének – aki történetesen fiú volt – lövése arcon találta.

A sportoló két fogát is elvesztette, kórházba kellett szállítani. Állapotáról egyelőre nincs hír.

Először is mutatjuk az esetről készült videót, amelynek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk – maga a sérülés ugyan szerencsére nem látható közelről, ám a sikoltozásokból arra következtethetünk, hogy rettentő fájdalommal járhatott, és a látvány is durva lehetett.

Az eset után sokan felháborodtak, ám – ahogy a Daily Mail írja – Massachusettsben semmilyen rendelkezés nem tiltja férfi játékos részvételét női csapatokban; a Swampscott sportigazgatója hangsúlyozta is az eset után, hogy a negyedéves fiúnak pont ugyanannyi joga volt a pályán lennie, mint a csapat bármelyik másik játékosnak.

A massachusettsi törvényt eredetileg azért hozták, hogy megvédje a diákokat a nemi alapon történő megkülönböztetéstől, később pedig kiterjesztették a nemi identitás alapján történő védelemre: „a sportolási lehetőségeket a tanulóknak az azonosított nemüknek megfelelően kell biztosítani, nem feltétlenül a született nemüknek megfelelően”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik