Élet-Stílus

Európa legolcsóbb sörét ígéri a Debrecenbe utazóknak egy brit bulvárportál

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Új célpontot fedezett fel az olcsó italozásra vágyó brit turisták számára a fiatal felnőtteket céló, LADbible nevű bulvárportál. Azt írják, Debrecenben mérik a legolcsóbban a sört Európában.

Ha nevetségesen olcsó sörre szomjaztok, irány Debrecen – ajánlja olvasóinak a LADbible. A portál szerint a második legnagyobb magyar város „Európa legolcsóbb sörvárosa”, ahol egy korsó sörért kevesebb, mint ötödét kell fizetni az átlagos angliai sörárnak.

A portál a briteket is megviselő inflációs helyzet felvázolása után közli, bár sokkal nehezebb és drágább az élet, mint korábban, azért semmi sincs veszve, ha valaki utazni és lazítani vágyik, hiszen Debrecenben átlag 82 pennyért (kb. 360 forintért) lehet venni egy korsó sört, de vannak helyek, ahol egy korsó Soproniért csak 79 pennyt (346 forintot) kérnek, miközben Angliában 4 font 10 penny (kb. 1800 forint) a legolcsóbb sörök korsójának átlagára. (Az összegeket a világ országainak sörárait összehasonlító, Pintprice nevű weboldalon találták.)

A LADbible tovább fejtegeti: novemberben mindössze 23 fontért (kb. 10 ezer forintért) lehet Luton-Debrecen retúr repülőjegyet venni, az út pedig alig több két és fél óránál, vagyis az ember felszáll a gépre, elindít egy letöltött filmet és amikor a stáblistához ér, indulhat is filléres sört vedelni.

A cikk az ivászaton kívül azért némi kultúrát is ajánl a szomjas brit turistáknak. A történelmi város nevezetességei között „a múzeumot, az állatkertet, a vidámparkot és a nagy sárga katedrálist” említi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik