Élet-Stílus

Fegyvert fogtak a turistára a lisszaboni rendőrök, mert félreértették egy étteremben a rendelését

Nem sikerült megértetnie magát egy lisszaboni étterem személyzetével egy azerbajdzsáni turistának, de annyira, hogy hamarosan a járdán hasalt, miközben egy különleges rendőri egység tagjai fegyvert fogtak rá, majd megbilincselték.

Egy félreértés miatt tartóztatott le egy izraeli útlevéllel rendelkező, 36 éves, azerbajdzsáni turistát a rendőrség Lisszabonban, október 27-én, pénteken – számol be az esetről a CMTV nevű portugál hírcsatorna.

A férfi egy belvárosi étteremben vacsorázott, de nehezen értette meg magát a személyzettel, ezért egy telefonos applikációt használt, ami portugálra fordította a szöveget, amit ő oroszul begépelt. A személyzet egyik tagja a kijelzőre pillantott, majd azonnal a rendőrségre telefonált azzal, hogy egy vendég kézigránáttal fenyegetőzik.

Pillanatok alatt a helyszínre ért a rendőrség egyik különleges egysége, a meglepett turistára fegyvert fogtak, az étterem előtt a járdára hasaltatták, majd megbilincselték és őrizetbe vették. Miután átkutatták a turistát és a szállását is, megállapították, hogy nincs kézigránátja, így szabadon engedték.

Kiderült, hogy a férfi gránátalmalevet szeretett volna rendelni, ezt fordította az applikációja kézigránátos fenyegetésnek – teszi hozzá a Portugal Resident.

Néhány hete különös áradás söpört végig egy portugál kisváros utcáin: több mint kétmillió liter vörösbor árasztotta el São Lourenco do Bairro utcáit. A nem mindennapi jelenségről videó készült, amit az esetről szóló cikkünkben nézhet meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik